Google+
Home » Administratie » Vești negre pentru angajații spitalelor din județul Vaslui: la Bârlad și Vaslui sporuri diminuate simțitor, la Huși, eliminate

Vești negre pentru angajații spitalelor din județul Vaslui: la Bârlad și Vaslui sporuri diminuate simțitor, la Huși, eliminate

de Mihaela NICULESCU

Salariații Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad nu își vor primi astăzi salariile, din lipsă de bani, dar conducerea spitalului spune că întârzierea nu va fi mai mare de 1 – 2 zile. Personalul medical este deja nemulțumit, pentru că luna aceasta a primit sporuri mai mici, la limita inferioară a celor specificate în celebra și „elaborata” Lege 153/2017, Legea Salarizării Personalului Bugetar.

Sporurile la salarii au scăzut la 55% pentru angajații de la TBC, la 50% pentru cei de la Psihiatrie, CPU și Neuro Psihiatrie Infantilă și la 15% pentru personalul de la Boli Infecțioase, Neonatologie și Laborator.

Luna aceasta, valoarea cheltuielilor cu personalul, inclusiv cu aplicarea sporurilor la nivelul minim prevăzut de lege, este de 6,7 milioane lei. E posibil ca luna viitoare, dacă vor fi puse în practică promisiunile făcute Federației Sanitas de ministrul Sănătății, valoarea sporurilor să crească, și atunci vom cere, evident, o rectificare de buget. Luna aceasta, pentru munca prestată în aprilie, salariații vor primi un pic mai târziu salariile, pentru că spitalul nu are fondurile necesare pentru a da banii oamenilor pe 15, data obișnuită de salariu. Sursele de finanțare ale instituției noastre sunt cele care vin de la DSP, CJAS, din venituri proprii, dar și din influențe salariale, acestea din urmă venind de la minister. Până acum de la minister nu ne-a fost virat niciun leu”, ne-a declarat Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean.

În județul Vaslui niciun spital nu va putea aloca, luna aceasta cel puțin, sporuri mai mari de limita inferioară prevăzută în regulamentul de sporuri pentru condiții de muncă aprobat anul acesta. Unele spitale, precum cel din Huși se confruntă cu o situație mai gravă, fiind în imposibilitatea de a acorda aceste sporuri. Sindicaliștii speră că de luna viitoare problemele se vor rezolva în mare parte, dar cei mai mulți angajați nu mai cred în promisiuni.

Am ajuns rău de tot, ni s-a promis marea cu sarea. Am primit dispoziția de plată și m-am îngrozit. După ce că luna trecută nu am primit nici un leu în plus la salariu, așa cum au primit doctorii și asistenții medicali, luna aceasta mi-au ras și din sporuri, de la 25 la 15%, în condițiile în care lucrez într-o secție cu condiții periculoase. Promit că vor rezolva problema, că toți angajații vor fi tratați la fel, dar nici eu, nici colegii mei, nu mai credem nimic”, a declarat pentru Est News o infirmieră.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: