Google+
Home » Justitie » Anchetă a Inspecției Muncii în cazul bărbatului omorât de un copac în pădure

Anchetă a Inspecției Muncii în cazul bărbatului omorât de un copac în pădure

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui desfășoară propria anchetă în cazul bărbatului de 58 de ani care, la începutul acestei săptămâni, a murit în urma prăbușirii unui copac peste capul său. Din primele verificări, s-a stabilit că victima era un localnic din Laza care nu ar fi avut ce căuta în zona unde arborele i-a curmat viața.

Sfârșitul tragic al bărbatului de 58 de ani strivit de un arbore în zona pădurii de la Florești a intrat și în atenția inspectorilor de muncă din județul nostru. Din primele verificări, se pare că în acest caz ar fi vorba de neglijență, mai ales că victima și celelalte două persoane cu care se afla nu aveau ce căuta în zona respectivă de exploatare a masei lemnoase. În plus, copacul sprijinit în alți arbori care a căzut peste vasluianul din Laza nu ar fi trebuit lăsat aninat de către personalul silvic, chiar dacă acesta nu era marcat.

Din primele verificări, s-a stabilit că victima era un localnic care venise să-și ia material lemnos din pădure, fără a fi angajat la vreo firmă. Însă, lucrările de doborâre se fac doar de către personalul silvic autorizat. În prealabil, se constituie o zonă sigură de exploatare tocmai pentru a nu pune în pericol viața persoanelor care lucrează acolo”, ne-a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, Gheorghe Chirvase.

În funcție de rezultatul anchetei, inspectorii ITM vor stabili caracterul accidentului în urma căruia bărbatul de 58 de ani și-a pierdut viața. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: