Home / Social / Bugetarii norocoși din județ au dat iama în agențiile de turism la aflarea veștii că vor primi vouchere de vacanță. Iată capcanele pe care trebuie să le evite!

Bugetarii norocoși din județ au dat iama în agențiile de turism la aflarea veștii că vor primi vouchere de vacanță. Iată capcanele pe care trebuie să le evite!

de Mihaela NICULESCU

Odată cu vestea că bugetarii au aflat că vor primi vouchere de vacanță, agențiile de turism din Bârlad s-au animat mai mult ca anul trecut, în aceeași perioadă. Reprezentanții agențiilor de turism spun că de două luni se observă un reviriment în privința rezervării locurilor din oferta turistică internă.

Incontestabil, numărul rezervărilor în stațiunile de pe litoral, dar și în cele balneoclimaterice de la munte, este mai mare față de anul trecut. Unii dintre bârlădenii care preferau, de regulă, să meargă în străinătate vor profita în acest an de voucherul de vacanță pentru a petrece un sejur și în România”, ne-a declarat reprezentantul unei agenții de turism din Bârlad.

Posesorilor de vouchere li se atrage atenția să se informeze în privința modului de folosire a tichetelor de vacanță.

”Cei care cumpără bilete direct din agenții nu vor trebui să prezinte la hotel talonul, agențiile de turism le vor calcula prețul biletului, scăzându-le 1.450 lei, valoarea voucherului, banii urmând să și-i recupereze de la firmele care tipăresc și decontează voucherele. Există și hoteluri care acceptă la cazare voucherul, pentru cei care vin pe cont propriu. Este, totuși, bine ca turiștii să manifeste prudență, pentru că s-ar putea ca hotelul respectiv să nu aibă locuri libere, iar termenul de decontare a voucherului, de 10 zile, să expire. Nu toate unitățile hoteliere au contract cu firmele de decontare a voucherelor, de aceea este indicat ca înainte de a pleca la drum, turiștii să sune la hotelul unde doresc să meargă, pentru a afla dacă pot folosi voucherul sau nu. Cel mai important lucru este alegerea de unități hoteliere și pensiuni autorizate, pentru că în cazul unor pensiuni, de exemplu, voucherul nu poate fi folosit, din cauza lipsei autorizației”, a explicat reprezentantul agenției.

Dacă majoritatea bugetarilor vor primi fizic voucherul de vacanță, anumite categorii speciale de angajați, printre care jandarmii, polițiștii și militarii, nu vor intra în posesia acestor vouchere, dar valoarea de 1.450 lei va fi decontată de angajator la întoarcerea din concediu, pe baza bonului fiscal. Voucherul este valabil 12 luni de la data emiterii, iar dacă în acest interval nu este folosit, angajatul pierde facilitatea și nici nu poate să înstrăineze voucherul, întrucât este emis nominal.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

Somaj tehnic în timpul stării de urgență

În timpul stării de urgență salariații pot fi trimiși ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: