Home / Social / După cei din sănătate, și angajații DGASPC așteaptă să primească sporuri mărite

După cei din sănătate, și angajații DGASPC așteaptă să primească sporuri mărite

de Mihaela NICULESCU

Alături de cadrele medicale, conform legii, beneficiază de sporuri modificate și angajații DGASPC. Dacă în cazul celor din spitale calculele acestor sporuri s-au terminat și au fost și acordate, la DGASPC Vaslui demersurile sunt abia la început.

Se lucrează la profesiograme, astfel încât să existe o cuantificare cât mai exactă a muncii fiecărui angajat. Salariatul, împreună cu șeful de centru, vor realiza profesiograma, menționând exact numărul de ore petrecute pe teren, la birou și efectiv cu beneficiarii. Împreună cu medicul de medicina muncii se vor stabili exact condițiile și implicit criteriile de acordare a sporurilor.

Hotărârea de Guvern 153/2018 este actul normativ în care sunt stipulate limitele între care pot fi acordate sporurile, în funcție de sectoarele în care lucrează cei din asistența socială. Astfel, legea spune că vor primi sporuri între 50% și 75% din salariul de bază salariații din unitățile de asistență socială care acordă servicii persoanelor cu handicap psihic, persoanelor infectate cu HIV / SIDA și TBC, salariaților care lucrează în unități de asistență socială destinată persoanelor cu nevoi de recuperare neuropsihomotorie, neuromusculară și neurologică. Sporuri între 25% până la 50% primesc angajații din unitățile de asistență socială, unde sunt cazați copii ce săvârșesc fapte penale, precum și cei din centrele de primire în regim de urgență, dar și asistenții personali profesioniști / asistenții maternali profesioniști, pe perioada în care au în îngrijire o persoană cu handicap grav psihic sau fizic. Alte categorii de angajați vor primi sporuri între 15% și 25%, din salariul de bază.

Nu știm, la această oră, când vom putea acorda aceste sporuri, dar noi facem tot efortul pentru ca acestea să fie date în cel mai scurt timp. Este o muncă laborioasă, pentru că aceste profesiograme trebuie făcute corect, astfel încât să nu nedreptățim pe nimeni și fiecare să primească sporurile exact în funcție de activitatea desfășurată. Este prematur să vă spun dacă sporurile vor fi date la limita inferioară, medie sau superioară prevăzută de lege. Se vor acorda, evident, în funcție de banii pe care îi vom primi, o parte de la Consiliul Județean și alta de la Ministerul Muncii”, ne-a declarat Ionel Armeanu Ștefănică, directorul general al DGASPC Vaslui.

Luând în calcul realitatea, nu este exclus ca angajații DGASPC, ca și cei din sănătate, să primească aceste sporuri la limita lor inferioară, unii primind în plus 30%, alții 10% și alții mult mai puțin, față de cât au primit ieri, când a fost zi de salariu, iar angajații au primit la salarii sporurile din vechea grilă.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: