Google+
Home » Justitie » Unul dintre violatorii din Văleni își ia adio definitiv de la eliberarea condiționată! Iată de ce magistrații au fost nemiloși

Unul dintre violatorii din Văleni își ia adio definitiv de la eliberarea condiționată! Iată de ce magistrații au fost nemiloși

Tribunalul Vaslui nu a fost mai îngăduitori cu Ioan Surleac, unul dintre cei șapte violatori din celebrul caz de la Văleni, în privința eliberării sale condiționate în urma ispășirii acelei fracții prevăzută de lege. Astfel, magistrații au decis să mențină hotărârea dată inițial, pe 20 martie, de către Judecătoria Vaslui, prin care era respinsă cererea tânărului din Văleni de a se libera din închisoare înainte de ispășirea integrală a condamnării dată de către instanță, respectiv șase ani de închisoare. În motivare, judecătorii susțin că Ioan Surleac a dat dovadă de rea credință în privința achitării cotei parte de daune morale către victimă, în sumă totală de 70.000 de lei, din moment ce nu a achitat niciun leu către victimă, deși, potrivit fișei personale de cheltuieli de la Penitenciarul Vaslui, tânărul a făcut cumpărături de aproape 10.000 de lei de la magazinul unității de detenție, inclusiv pe convorbiri telefonice.

Situația lui Ioan Surleac, de a părăsi unitatea de detenție înainte de ispășirea integrală a pedepsei, va fi discutată din nou în comisia de eliberări condiționate peste patru luni, potrivit deciziei definitive de miercuri a Tribunalului Vaslui.

Ioan Surleac a ispășit trei ani calendaristici din pedeapsă, însă comisia de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Vaslui a luat în calcul zilele câștigate în urma aplicării recursului recompensatoriu, adică pentru activități neremunerate.

Ioan Surleac, alături de alți șase tineri, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă, după ce a violat o elevă pe un câmp din județul Vaslui. Sentința definitivă a fost dată în noiembrie 2015, însă cei șapte tineri fuseseră arestați preventiv cu un an mai devreme. Dar, pe 9 aprilie 2015 au fost plasați în arest la domiciliu, ca apoi, două luni mai târziu, să primească control judiciar. Cei șapte tineri au fost reîncarcerați pe 15 august 2015. Condamnările în cazul celor șapte violatori au fost între șase și zece ani de închisoare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: