Home / Justitie / Decizia specialiștilor de la Protecția copilului în legătură cu băiatul de 9 ani violat de doi colegi de școală

Decizia specialiștilor de la Protecția copilului în legătură cu băiatul de 9 ani violat de doi colegi de școală

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui nu a intervenit în regim de urgență în cazul băiatului de 9 ani din Dănești, violat de către doi colegi de școală într-o casă părăsită de pe raza localității. În urma primelor cercetări desfășurate de către specialiștii instituției, s-a luat decizia ca toți cei trei copii implicați în acest caz, respectiv victima și minorii care l-au abuzat sexual, să rămâne în familii. Și asta chiar dacă unul dintre autori, un băiat de 13 ani, provine dintr-o familie destrămată, în prezent fiind crescut de către o bunică de a sa.

Cazul celor trei minori rămâne în atenția DGASPC până la clarificarea situației. În cadrul evaluării realizate, vom colabora cu reprezentanții Primăriei Dănești, ai Poliției și ai unității de învățământ, urmând a se adopta acele măsuri care se impun în interesul superior al copiilor”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Cei trei copii vor rămâne în atenția autorităților, urmând ca aceștia să beneficieze de sprijin în toate etapele de cercetare penală derulate de către poliție. După finalizarea anchetei organelor penale, Poliția va sesiza Parchetul cu privire la începerea sau nu a urmării penale față de copii de 11 și 13 ani care l-au abuzat pe colegul lor de școală de 9 ani. Ulterior, având în vedere că cei doi autori au vârsta sub 14 ani, se va putea institui supravegherea specializată sau, după caz, dacă nu există sprijin din partea familiei, s-ar putea lua măsura de protecție specială într-un centru de tip rezidențial. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Copil de 8 ani, rănit grav de un tractor în timp ce stătea în fața gardului unei locuințe din Doagele

Un copil de 8 ani ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Întreruperile de curent continuă în județul Vaslui. Vezi ce localități vor fi afectate în această săptămână

Săptămâna aceasta curentul electric este ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: