Home / Social / S-a finalizat campania de depunere a cererilor pentru subvenții

S-a finalizat campania de depunere a cererilor pentru subvenții

Cristian DIMA

APIA Vaslui a finalizat campania de primire a cererilor unice de plată pe suprafață pentru anul 2018, marți, la ora 24.

Șefii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui și Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui au organizat, ieri, o conferință de presă pentru a prezenta rezultatele Campaniei de depunere a cererilor pentru anul în curs.

APIA Vaslui a finalizat cu succes Campania de primire a cererilor unice de plată pe suprafață pentru anul 2018, ajutați de inspectorii de la Direcția Agricolă Vaslui, care zi de zi au ținut legătura cu fermierii spunându-le să vină în timp util pentru a-și depune cererea. În urma analizelor făcute pe data de 15 mai la orele 24 APIA Vaslui a finalizat pe locul șapte pe țară, cu o suprafață totală de 253.934 de hectare, cu 13.550 de hectare mai mult față de anul precedent. Suprafața totală de plată la APIA, pe țară, a fost depășită față de anul trecut cu peste 248.000 de hectare, asta însemnând că în momentul de față avem o suprafață solicitată la plată de 9.638.000 de hectare, ceea ce înseamnă că ne apropiem de suprafața negociată cu Uniunea Europeană de 9,7 milioane hectare. Ca număr de fermieri s-au prezentat cu 1.107 fermieri mai puțini decât în campanile precedentă. Suprafața crescând, înseamnă că în județul Vaslui procesul de comasare a terenurilor se află în plină desfășurare. Din 20.734 de fermieri care au fost prezenți la APIA până pe data de 15 mai 4.203 fermieri au cerut și sprijin pentru bovine, oi și caprine” , ne-a declarat Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Marți, 15 mai, la ora 24 ministrul agriculturii, Petre Daea, a organizat o videoconferință cu toți directorii APIA și DAJ din țară.

Domnul Petre Daea ne-a comunicat faptul că suntem prima țară de la nivelul Uniunii Europene care a încheiat această acțiune cu succes și a încheiat-o și până la data de 15 mai, spre deosebire de celelalte țări care au termenul de depunere a cererilor până la 10 iunie, cu penalități de 1%pe zi. Prin urmare este o mare realizare, la nivelul României, această acțiune. Bineînțeles că această campanile a fost una foarte grea. S-au obținut aceste rezultate ca urmare a unei bune organizări, atât la nivel central cât și la nivelul județelor. Printr-un efort comun am reușit să închidem la timp această acțiune așa cum stabilit ministrul agriculturii începând cu 2016, calendar prin intermediul căruia fermierii au de câștigat în sensul că vor încasa subvențiile la timp spre deosebire de anii precedenți”, a spus Gigel Crudu, directorul (DAJ) Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

”Pandemie” demografică. Județul Vaslui a pierdut în ultimii șapte ani nu mai puțin de 11.746 persoane

de Dănuț CIOBANU  Evoluția demografică a județului Vaslui din ...

Firmele vasluiene și-au învățat lecția după ultima criză economică, populația nu!

Amânarea plății ratelor la bănci cu până la nouă ...

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: