Google+
Home » Sport » Cine a cules laurii la Crosul Zilelor Culturale ale Bârladului

Cine a cules laurii la Crosul Zilelor Culturale ale Bârladului

de George PROCA

Nu mai puțin de 374 de bârlădeni, de toate vârstele, s-au adunat duminică în Grădina Publică, pentru a participa la ediția din acest an a Crosului Zilelor Culturale ale Bârladului. Dintre aceștia, 109 au fost adulți, iar 265 au fost copii și adolescenți. Îndemnul organizatorilor pentru participanți: “Alergăm pentru sănătate!” a dat roade, crosul de anul acesta fiind cel cu cea mai mare participare de până acum la Bârlad. Au fost premiate primele șase locuri de la fiecare categorie de vârstă. Primii trei clasați au primit medalii, diplome și o sumă de bani. Cei care s-au clasat pe unul din locurile patru, cinci și șase au primit diplome de mențiune.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Bârlad, Consiliul Local Bârlad, Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Elena Cuza” Bârlad. La buna desfășurare a competiției a contribuit Clubul Sportiv Școlar Bârlad.

La preșcolari a luat locul I la băieți Ștefan Bâclea, de la Școala Măscurei – Pogana. Locul doi a fost ocupat de Robert Mihal de la Școala Găgești. Pe trei a terminat Antonie Călin, de la Școala nr. 8 “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. Au luat mențiune Dănuț Tamaș de la Grădinița Coroiești și Andrei Rășcanu, de la Școala “George Tutoveanu” Bârlad.

Cea mai bună preșcolară a fost Samira Natalia Maftei, de la Școala “George Tutoveanu” Bârlad, clasa 0. Pe doi a terminat Ioana Iftene, de la Școala nr. 8 “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. Podiumul a fost completat de Ilinca Mihaela Dulgheriu, de la Grădinița nr. 11, grupa mijlocie. Mențiunea I a fost obținută de Sonia Adina Maftei, iar cea de-a doua mențiune i-a revenit Ilincăi Bocan, ambele de la Grădinița nr. 11.

La clasele I – II, băieți, locul I a fost revendicat de Bogdan Topor, de la Școala Generală “Theodor Rosetti” Solești. Pe doi a terminat David Pricop, de la Școala nr. 8 “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. A completat podiumul Nicolae Călin, de la aceeași unitate de învățământ. Mențiunea I a fost obținută de Valentin Ciorăscu, de la Școala Gimnazială Ciocani. Mențiunea II I-a revenit lui Ionuț Cristian Dumitru, de la Școala Gimnazială Pogana. Școala Gimnazială Ciocani a mai avut un elev premiat cu diplomă de mențiune, pe Alexandru Dumitru.

La clasele I – II, fete, locul I a fost adjudecat de Denis Grigoruță, de la Școala Generală “Theodor Rosetti” Solești. Locul II a fost cucerit de Gabriela Rocsana Mocanu, de la Școala nr. 8 “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. Pe III a terminat Ștefania Talpiș, de la Școala Gimnazială Bogdănești. Mențiunea I a fost obținută de Alexia Narcisa Călin, de la Școala Gimnazială Hreasca. Cea de-a doua mențiune i-a revenit lui Cela Feraru, elevă la Școala Gimnazială Ciocani. “Mențiunea III a fost obținută de Cami Maria Munteanu, de la Școala nr.9 “Manolache Costache Epureanu” Bârlad.

La clasele III – IV la băieți a fost câștigător Andrei Grigoruță, de la Școala Generală „Theodor Rosetti” Solești. Acesta a fost urmat de Sorin Răzvan Dumitru, de la Școala Gimnazială Pogana. Podiumul a fost completat de Marian Cotună, de la Școala nr.9 ” Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Mențiunile au fost obținute de Ovidiu Alexandru Mihail (Școala Gimnazială „Ion Artene” Găgești), Ștefan Pelin (Școala nr.9 ” Manolache Costache Epureanu” Bârlad) și Mihai Dădacea (Școala Gimnazială Al.Vlahuță).

La clasele III – IV eleva care a terminat pe I a fost Miruna Neagu, de la Școala nr.9 ” Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Locul II a fost cucerit de Alina Irimia, de la Școala Gimnazială Banca . A completat podiumul Sorina Tilici, de la Școala nr.9 ” Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Au luat mențiune Alexia Maria Chirilă (Școala Gimnazială „Iorgu Radu” Bârlad), Adelina Petcu (Școala Gimnazială Banca) și Claudia Elena Muriș (Școala „Horia Stamatin” Bogdănești).

La clasele V-VI cel mai bun alergător a fost Alexandru Goga, de la Școala nr.9 ” Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Pe doi a terminat Alexandru Iulian Colea, de la Școala Gimnazială „Ion Artene” Găgești. A urmat Alin Huhulea, de la Școala Gimnazială „Thedor Rosetti” Solești. Au luat mențiune Viorel Ioan Fotache, Bogdan Valentin Mihail) (Școala Gimnazială „Ion Artene” Găgești și Ionuț Cătălin Barbu (Școala Gimnazială Pogana).

La clasele V-VI, fete, locul I a fost cucerit de Francesca Miron, de la Școala „Ion Murgeanu” – Zorleni. Pe doi a terminat Mihaela Giorgiana Ciobotariu, de la Școala Gimnazială „Ion Artene” Găgești. A completat podiumul Ștefania Sălceanu, de la Școala Gimnazială „Horia Stamatin” Bogdănești. Mențiunile au fost obținute de Alexandra Ionela Mihăilă (Școala Gimnazială Sălceni), Alexandra Iurașcu (Școala Gimnazială Pogana) și Iulia Pavăl (Școala Gimnazială „Theodor Medeleanu” Ciocani).

La clasele VII-VIII a luat locul I la băieți Denis Iulian Totoi, de la Școala Gimnazială Sălceni – Pochidia. Pe doi a terminat Gabriel Masachi, de la Școala Gimnazială „Theodor Medeleanu” Ciocani. A urmat Sergiu Ionuț Cehan, de la Școala Gimnazială „Horia Stamatin” Bogdănești. Au luat mențiune Dobrin Cosmin, Ion Codreanu (Școala Gimnazială „Horia Stamatin” Bogdănești) și Cosmin Mîndrilă (Școala Gimnazială „Theodor Medeleanu” Ciocani).

La clasele VII-VIII la feminin prima poziție a fost cucerită de Larisa Paraschiva Talpiș, de la Școala Gimnazială „Horia Stamatin” Bogdănești. Pe doi s-a clasat Sorana Țuțu, de la Școala Gimnazială nr.1 Perieni. A completat podiumul Gabriela Căriman, de la Școala nr.9 ” Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Au luat mențiune Paula Cristea (Școala Gimnazială nr.1 Perieni), Denisa Marcela Marciuc (Școala Gimnazială Unțești) și Elena Cristina Giușcă (Școala Gimnazială „Horia Stamatin” Bogdănești).

La clasele IX – X, băieți, locul I a fost obținut de Daniel Posțanu, de la Liceul Pedagogic „Ion Popescu” Bârlad. Au urmat Robert Balan, de la Liceul „Marcel Guguianu” Zorleni și Cosmin Chelaru, de la Liceul „Al.I.Cuza” Bârlad. Au luat mențiune Ioan Vasilică Strătilă, de la Licel „Petru Rareș” Bârlad, Costel Boboc (Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad) și Adrian Mitracov (Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad).

La clasele IX – X cea mai bună alergătoare a fost Lucia Mălina Grigori, de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Locul II a fost cucerit de Raluca Braharu, de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Pe trei a terminat Giulia Ciorăscu, de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

La clasele XI – XII podiumul a fost alcătuit la băieți din Răzvan Ene (Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad), Toni Marian Perju (Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad) și Ștefănel Dragomir (Liceul „Al.I.Cuza” Bârlad).

La fete cea mai bună alergătoare din clasele XI – XII a fost Diana Andra Vișan, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. Pe doi și trei au terminat Delia Luminița Budacu și Maria Flavia Bîzgu, ambele de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

La cursa dedicată clasei speciale a Liceului Pedagogic Bârlad Raul Vrabie a cucerit prima poziție la băieți. Au completat podiumul Costin Codreanu și Andrei Roșca. Au luat mențiune Marian Pavăl, Radu Manoliu și Andrei Dumbravă.

Cea mai bună alergătoare de la clasa specială a Liceului Pedagogic Bârlad a fost Aura Blioju. Pe doi a terminat Alexandra Vamă, iar pe trei Flavia Buliga. Au luat mențiune Paula Blioju, Ionela Răileanu și Adela Zabuliche.

La categoria de vârstă 19 – 30 de ani podiumul la masculin a fost alcătuit din Laurențiu Popa, George Mihăilă (Bârlad) și Ionuț Alexandru Diaconu (Viișoara). Au luat mențiune Alexandru Luca (Vaslui), Alexandru Palade, Alexandru Pântea (ambii de la Bârlad).

La categoria de vârstă 19 – 30 de ani cea mai bună alergătoare a fost Ana Maria Grigoraș, din Zorleni. Bârlădeanca Ioana Alina Pletea a luat premiul II.

La categoria de vârstă 31 – 40 de ani podiumul la masculin a fost alcătuit din Georgică Dănuț Răuțu, Bogdan Cauciuc (ambii bârlădeni) și Maximilian Cordeanu (Vaslui). Au luat mențiune Săndel Cernat (Unțești) și Eduard Țibuleac (Bârlad).

La categoria de vârstă 41 – 50 de ani podiumul la masculin a fost alcătuit din Ioan Tarciniu (Tutova), Dinu Bunu și Florin Dumitriu (ambii bârlădeni). Au luat mențiune Adrian Iulian Ionașcu, Constantin Albu și Florinel Pletea, toți bârlădeni.

Cea mai bună alergătoare la categoria 41 – 50 de ani a fost bârlădeanca Elena Prisecaru. Au completat podiumul Mihaela Beatrice Hanganu (Bârlad) și Maricela Braharu (Fruntișeni). Au luat mențiune Edith Dumitrașcu (Bârlad), Mihaela Trofin (Vetrișoaia) și Mirela Diana Bejan (Vinderei).

La categoria de vârstă 51 – 60 de ani podiumul la masculin a fost alcătuit din Marius Bogdan Hanganu, Mihai Gheciu și Ioan Florin, toți bârlădeni. La feminin locul I a fost cucerit de Silvia Budeanu (Ciocanu). Pe doi a terminat Doinița Grigore, din Banca.

La categoria de vârstă 61 – 70 de ani podiumul la masculin a fost alcătuit din bârlădenii Neculai Balan, Constantin Gâlea și Constantin Parfene din Șuletea. La feminin cea mai bună alergătoare a fost Maria Giușcă. Podiumul a fost completat de Artene Viorica și Elena Maftei. Toate cele trei concurente sunt bârlădence.

La categoria de vârstă 71 – 80 de ani locul Ia fost cucerit din oficiu de bârlădeanul Viorel Creangă, care nu a avut adversari.

La categoria peste 80 de ani a concurat Neculai Ghețău.

Organizatorii au acordat și șase cupe. Natalia Samira Maftei, de la Școala „George Tutoveanu” Bârlad a fost desemnată cea mai tânără participantă. Ștefan Bâclea, de la Școala Măscurei Pogana, a fost cel mai tânăr participant. Bârlădeanul Neculai Ghețău a fost cel mai vârstnic participant. Florea Catană a primit o diplomă de fidelitate. Ceilalți beneficiari au fost primarul Bârladului, Dumitru Boroș, consilierul Constantin Gâlea și Aura Blioju, de la clasa specială a Liceului Pedagogic “Alexandru Vlahuță” din Bârlad.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: