Google+
Home » Invatamant » Peste 1.200 de elevi din întreaga țară și R. Moldova, înscriși la Concursul Național de Traduceri desfășurat de LMK Vaslui

Peste 1.200 de elevi din întreaga țară și R. Moldova, înscriși la Concursul Național de Traduceri desfășurat de LMK Vaslui

Peste 1.200 de elevi din întreaga țară și Republica Moldova vor participa, la sfârșitul acestei săptămâni, la Concursul Național de Traduceri ”Corneliu M. Popescu”, ce se va desfășura la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Potrivit organizatorilor, acesta este cel mai mare concurs de gen din România și se va desfășura în inovativul Sistem de Management al Invățării.

Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui va fi, pe 19 mai, gazda celei de-a XV-a ediții a Concursului Național de Traduceri “Corneliu M. Popescu”, competiție care, în acest an, are un număr record de înscriși, respectiv 1.244 de elevi din 29 de județe și din Republica Moldova (raionul Cahul). Din aceștia, 450 de copii și tineri vor participa la probele scrise de la Vaslui, care se vor susține în limbile franceză, italiană, spaniolă, engleză și rusă. Alți 877 elevi vor participa la proba on-line, cu corectare automată, la franceză și engleză, desfășurată în inovativul Sistem de Management al Învățării (LMS), dublu-laureat al premiului European Language Label al Comisiei Europene, în 2016 și 2017. Un număr de 102 elevi au ales provocarea și vor participa la ambele probe ale concursului (și proba scrisă, și cea online).

Concursul se desfășoară pe categorii de vârstă, de la juniori 1 (clasele a V-a și a VI-a), juniori 2 (clasele a VII-a și a VIII-a), juniori 3 (clasele a IX-a și a X-a), la seniori (clasele a XI-a și a XII-a).

Este cel mai mare concurs de acest fel din țară dedicat limbilor moderne și traducerilor, fiind totodată și inițiativa cea mai longevivă, cu o participare-record, ultimele trei ediții având peste 1.000 de elevi participanți în fiecare an”, ne-a declarat Alexandru Mâță, inspector limbi străine în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Elevii de la proba scrisă vor primi evaluarea lucrării la sfârșitul zilei de concurs. De asemenea, la finalul probei, elevii își vor putea descărca diploma de participare personalizată și vor primi automat evaluarea testului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: