Home / Administratie / Consiliul Concurenței a organizat un seminar la Vaslui pentru diseminarea culturii concurenței și ajutorului de stat

Consiliul Concurenței a organizat un seminar la Vaslui pentru diseminarea culturii concurenței și ajutorului de stat

Consiliul Concurenței a organizat ieri, cu sprijinul Instituției Prefectului județului Vaslui, un seminar pentru diseminarea culturii concurenței și ajutorului de stat, reguli ce privesc unitățile administrative-teritoriale, societățile din subordine, precum și aspect tehnice privind gestionarea RegAS.

Au participat vicepreședintele Consiliului Concurenței, Otilian Neagoe, prefectul județului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, subprefectul Mircea Gologan, președintele CJ, Dumitru Buzatu, deputatul Adrian Solomon, reprezentanți ai mediului de afaceri, primăriilor și serviciilor deconcentrate din județ.

În deschiderea seminarului, prefectul Eduard-Andrei POPICA a subliniat importanța implementării unui set de bune practici menite să prevină o eventuală încălcare a legislației concurenței și riscurile aferente.

“Încă de la început vreau să precizez faptul că această întâlnire este utilă. Menirea Oficiului Concurenței este să aplice o activitate de prevenție, să avem dialog, să avem o piață economică, funcțională și concurențială, care este în favoarea cetățeanului și consumatorului, bineînțeles. Dacă există reguli cunoscute și toți actorii de pe piață le urmează, nu se poate întâmpla nimic din punctul de vedere al încălcării legislației concurenței. Dorința noastră este ca fiecare, acolo unde își desfășoară activitatea, să acționeze corect într-o piață care funcționează într-un mediu liber și concurențial, astfel încât să dezvoltăm competivitatea, să creăm locuri de muncă și să stimulăm și promovăm investițiile”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica

Deputatul Adrian Solomon a remarcat faptul că Vasluiul este al patrulea județ unde Consiliul Concurenței organizează o asemenea întâlnire și speră ca până în toamnă să inițieze o întâlnire și cu reprezentanții Curții de Conturi: ”Sperăm ca activitățile planificate în județul Vaslui să ajute mediul de afaceri, reprezentanții autorităților locale să cunoască toate aspectele legate de mediul concurențial și de ajutorul de stat”.

Acțiunea este parte integrantă a unei campanii de informare a Consiliului Concurenței, lansată la nivel național având rol preventiv și corectiv prin consilierea mediului de afaceri și a autorităților publice.

“Am intensificat activitățile noastre în teritoriu pentru a avea un dialog deschis pe lucruri care țin de promovarea culturii concurenței”, a completat vicepreședintele Consiliului Concurenței.

La eveniment a mai participat Gheorghe Rădulescu, director Direcția Teritorială din cadrul Consiliului Concurenței, care a răspuns la toate întrebările participanților. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Programul CJ Vaslui de finanțare cu 400.000 lei a activităților nonprofit, afectat de coronavirus

Consiliul Județean (CJ) Vaslui nu mai organizează sesiunea de ...

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

Taximetrist rănit într-un accident, în Rediu, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de un alt autoturism

Un taximetrist de 35 de ani, din Vaslui, a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: