Google+
Home » Social » „Moldova vrea Autostradă” – Șoferii din județ sunt așteptați să participe la cel mai mare marș auto postdecembrist

„Moldova vrea Autostradă” – Șoferii din județ sunt așteptați să participe la cel mai mare marș auto postdecembrist

Un amplu marș de protest motorizat va avea loc sâmbătă, cu destinație finală Palatul Victoria din București. Sute de mașini sunt pregătite să plece din toate orașele Moldovei, după un program stabilit, cu joncțiune la Tișița, la ora 12,00, după care coloana auto și moto se va deplasa către sediul Guvernului României. Participanții sunt nemulțumiți de faptul că regiunea Moldova nu are o autostradă care să o lege de Europa.

La ora 08. 30 se dă plecarea din Vaslui, la ora 09.00 de la Crasna, iar bârlădenii se pot alătura marșului de la ora 10.00.

Protestul este organizat de Asociațiile civice „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea Autostradă” și își propune să forțeze Guvernul, Ministerul Transporturilor și CNAIR/CNIR să pună în practică Masterplanul General de Transport al Românei, asumat și semnat, cu termene clare și deja de mult depășite, pentru construirea AUTOSTRĂZII CĂTRE EUROPA – autostrada A8, Iasi-Tg. Mureș și a autostrăzii NORD-SUD A7,pe ruta Ploiești-Suceava.
Autostrada A8 Iași-Tg Mureș este de importanță vitală pentru regiunea Moldovei, urmând să facă legătura cu Europa și să permită investițiilor străine să treacă munții Carpați și mărfurilor din Moldova să ajungă mai rapid pe piața europeană.
“Unde suntem acum? Nepăsarea, prostia și incompetența autorităților fac ca, deși s-a pornit un studiu de fezabilitate pentru A8 încă de acum 11 ani, lucrurile să stea, în anul Centenarului, fix ca acum 11 ani. Nu s-a mai mișcat absolut nimic! Dar nimic! Termenul de recepție asumat pentru A8 trebuia sa fie 2019. Același lucru și pentru A7, Ploiești-Suceava, pentru care nu s-a licitat nici măcar Studiul de Fezabilitate. Aici s-a stabilit recordul mondial de incompetență – licitația a fost amânată de 15 ori, în 6 ani! O mai mare batjocură pentru o regiune cu 5 milioane de cetățeni români nu s-a mai pomenit. Marșul nostru trebuie să-i facă să înțeleagă că răbdarea moldovenească s-a terminat. Nu mai acceptăm nici o amânare, am așteptat destul, inutil și păcăliți de promisiuni”, transmit organizatorii într-un comunicat de presă. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: