Home / Administratie / Noaptea europeană a muzeelor, marcată la Vaslui cu o expoziție a Marelui Centenar și cu muzică

Noaptea europeană a muzeelor, marcată la Vaslui cu o expoziție a Marelui Centenar și cu muzică

Noaptea europeană a muzeelor va fi marcată, sâmbătă, și la unitatea de profil din municipiul Vaslui, cu o expoziție a Marelui Centenar și cu muzică, în special populară, interpretată de mici artiști locali. Așa cum se întâmplă și în celelalte muzee din țară și Europa, intrarea va fi liberă pentru toate categoriile de public.

La fel ca toate marile unitățile de profil și Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui va marca, pe 19 mai, a XIV-a ediție a Nopții Muzeelor din România, alături de alte 150 de instituții de profil din întreaga țară. Cu această ocazie, muzeul își va deschide porțile pe timp de noapte pentru toți vizitatorii săi.

”Organizatorii îi invită pe cei interesați alături de ei pentru a participa la această sărbătoare, devenită tradițională, a Nopții Europene a Muzeelor, care se va desfășura la muzeul vasluian după un program bine stabilit. Pe lângă o expoziție dedicată centenarului unirii, va fi și un program artistic, cu artiști locali”, ne-a declarat directorul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

Programul de sâmbătă va fi deschis cu un concert al Ansamblului vocal-instrumental ”Izvorașul” Vaslui și de Fanfara ”Teișorii” Lipovăț. Ulterior, va avea loc vernisajul Expoziției „Centenarul României Mari. Armata Română în mărturii muzeistice și documentare”. Expoziția este rezultatul colaborării dintre Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Muzeul Parașutiștilor din cadrul Centrului de Instruire pentru ISR, Parașutiști, Operații Speciale și JTAC „General – maior Grigore Baștan” Buzău și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci. În cadrul expoziției, vor fi prezentate obiecte de patrimoniu, dovezi muzeistice și documentare ale Armatei Române din cele mai importante bătălii purtate pentru întregirea neamului românesc.

În finalul acțiunilor, va fi un microrecital vocal-instrumental susținut de tineri muzicieni vasluieni coordonați de profesorii Galina Parfeni, Renata Fodor, Romeo Tălmaciu, Alexandru Ursu, Alin Bulboacă, Eduard Bîțu, Iftimie Căuneac și corepetitor Ana Maria Snaider. Lor li se va alătura și Fanfara “Rotaria Junior”, de la Palatul Copiilor Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O mașină a Aquavas Bârlad, implicată într-o tamponare pe Bulevardul Epureanu

O șoferiță din Zorleni a ...

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: