Home / Justitie / (VIDEO) Melodramă ieftină la Poliția Bârlad! Interlopul Ionel Bontea s-a prefăcut că se sinucide în fața polițiștilor, ca să scape de arest! Afară, soția cerea urlând să vină DNA

(VIDEO) Melodramă ieftină la Poliția Bârlad! Interlopul Ionel Bontea s-a prefăcut că se sinucide în fața polițiștilor, ca să scape de arest! Afară, soția cerea urlând să vină DNA

de Simona MIHĂILĂ

Circ de zile mari, ieri după-amiază, la sediul Poliției Bârlad, unde polițiștii au fost fost nevoiți să gestioneze o tragi-comedie în toată regula. Un bărbat din Tecuci, cercetat pentru tulburarea liniștii publice s-a prefăcut că se sinucide chiar în fața polițiștilor când a aflat că va fi reținut pentru 24 de ore. Individul, pe nume Ionel Bontea, a înghițit niște pastile și s-a prăbușit la picioarele oamenilor legii, ca și cum ar fi murit. A fost chemată ambulanța, iar ”sinucigașul”, trezit subit din morți, a fost dus la spital în cătușe. Nevasta sa, care-l aștepta în fața clădirii Poliției, a început să urle la polițiștii care i-au încătușat bărbatul și, pe loc, a dat telefon la ”DNA București”, solicitând destructurarea ”mafiei din Poliția Bârlad”.

 

 

Ionel Bontea (45 de ani) este protagonistul unui alt scandal petrecut acum o săptămână la Bârlad. În fața polițiștilor care l-au luat atunci la întrebări, Bontea a spus că a fost bătut și tâlhărit.

”A fost lăsat să plece acasă, însă cercetările făcute de polițiști în tot acest timp au condus la concluzia că bărbatul nu a fost victima unei tâlhării, așa cum a susținut și că în cazul lui se impun cercetări pentru tulburarea liniștii și ordinii publice”, ne-a declarat Silvia Manta, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Dincolo de informațiile oficiale, se pare că Bontea este considerat de polițiști drept o persoană periculoasă de vreme ce ieri dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au săltat și l-au adus la poliție pentru audieri, iar la finalul acestora au decis să emită ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

În momentul în care i-au comunicat că va fi reținut, Bontea a intrat subit în ”depresie” și a decis să se sinucidă pe loc. Sub pretextul că-l doare capul, le-a cerut polițiștilor permisiunea de a lua un calmant. Ca o coincidență, Bontea avea flaconul cu pastile pregatit, în buzunar. A înghițit trei pastile deodată, după care, teatral, s-a prăbușit la picioarele polițiștilor. Ca și cum ar fi leșinat sau murit.

”Colegii noștri au sunat la 112 și au solicitat o ambulanță. Bărbatul a fost dus la spital pentru continuarea investigațiilor în urma ingerării celor trei calmante”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt la IJP Vaslui.

La sosirea ambulanțierilor, minune! Ionel Bontea a ”înviat”! Chiar dacă era evident că totul a fost teatru ieftin, conform protocolului, ambulanțierii l-au dus la spital. Bontea a ieșit din clădirea Poliției cu cătușele la mâini și plângând de mama focului. Nu era clar dacă de ciudă că nu a murit sau de supărare că va fi reținut. Cert este că a urcat pe picioarele lui în ambulanță.

”Alo, DNA București? Vă rog, trimiteți Bucureștiul la Bârlad!”

 

Melodrama a căpătat intensitate în fața sediului poliției unde Bontea era așteptat de soție. Când l-a văzut încătușat, aceasta s-a dezlănțuit. Furioasă, a început să urle la polițiși și chiar la ambulanțieri cerându-le imperios să-i elibereze soțul atunci, pe loc.

”De ce l-ați arestat? Mafioților! Dați-i drumul! Acum!!! Chem DNA-ul să vină să vadă mafia de la Bârlad”, urla femeia alergând fără țintă în jurul ambulanței.

Convinsă că soțul este victima unui complot al polițiștilor, soția lui Bontea a format un număr de telefon, făcându-i pe toți cei prezenți (trecători, polițiști, ambulanțieri, elevi etc.) martorii directi ai unei sesizări telefonice la DNA: ”Alo! DNA București? Veniți repede la Bârlad! Mă auziți? Vreau cu DNA București!!! Se aude? DNA București la telefon? Vă rog frumos, trimiteți Bucureștiul aici, la Bârlad, că este mafie mare! Au arestat pe cineva nevinovat! Veniți să vedeți mafia de la Bârlad! Veniți să ridicați mafioții!”.

Discuția cu ”procurorii DNA” a fost auzită și de Ionel Bontea care, înduioșat, a izbucnit din nou în plâns.

Comedia a fost întreruptă de polițiști. Alarmați de urletele femeii, în jurul căreia lumea începea să se strângă, au luat-o pe sus în sediul poliției. I-au dat voie să plece după ce aceasta s-a mai calmat, iar ambulanța a plecat cu tot cu Bontea la spital.

După investigațiile la care a fost supus, polițiștii au pus în aplicare ordonanța de reținere emisă pe numele lui Ionel Bontea. Acesta a fost dus în arest, urmând ca astăzi, polițiștii să decidă dacă îl vor cerceta în libertate sau cere instanței arestul preventiv.

 

 

 

 

 

 

 

About Mihai Vasile

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: