Google+
Home » Administratie » Ziua Eroilor, sărbătorită la Vaslui

Ziua Eroilor, sărbătorită la Vaslui

Ieri a avut loc la Vaslui o ceremonie prilejuită de sărbătorirea Zilei Eroilor, care a avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea din municipiu. 

Au participat personalități civile și militare ale județului, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, ai unor servicii descentralizate, instituțiilor culturale și religioase, ai asociațiilor, ligilor și fundațiilor cadrelor militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii și cetățeni ai municipiului Vaslui.

Manifestarea a început cu onorul acordat prefectului județului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, salutarea drapelului de luptă, intonarea imnului național și oficierea serviciului religios, de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Adrian Chirvasă.

La ora 12 a fost păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor neamului, iar în lăcașurile de cult au fost trase clopotele.

Se cuvine ca, în această zi sfântă, să ne înclinăm cu profund respect în fața jertfei aduse de ostașii noștri, care, cu prețul vieții, au apărat cu atâta abnegație tricolorul României. Lor le datorăm existența noastră ca popor liber și demn! Să îi cinstim cum se cuvine și să le păstrăm vie memoria, în sufletele și rugăciunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe toți Eroii Neamului nostru!”, a spus prefectul.

Cei prezenți au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, ceremonia încheindu-se cu defilarea Gărzii de Onoare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: