Home / Social / Urmărire ca în filme, la Bârlad! Doi polițiști de la Rutieră, bătuți de omul de afaceri Nicolae Surugiu, după ce i-au cerut să sufle în fiolă

Urmărire ca în filme, la Bârlad! Doi polițiști de la Rutieră, bătuți de omul de afaceri Nicolae Surugiu, după ce i-au cerut să sufle în fiolă

de Crina BUTA

Scandal monstru în trafic, aseară, când doi polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad au fost agresați de un om de afaceri din Bârlad, după o urmărire ca în filme, în care acesta a încercat să scape de oamenii legii care au vrut să-l supună testului cu fiola.

Dragoș Nicolae Surugiu, proprietarul unei firme de taximetrie din Bârlad, a fost oprit în trafic de către agenții de circulație Ionuț Rarincă și Alin Năstasă. Întrucât Surugiu emana halenă alcoolică, cei doi polițiști i-au cerut să sufle în fiolă, însă acesta a refuzat și, mai mult, a accelerat și a fugit.

Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii lui Surugiu, folosindu-se de semnalele acustice și luminoase. După ce a străbătut străzile în viteză, omul de afaceri, deloc impresionat de vâlva creată în oraș, și-a abandonat autoturismul într-o parcare de pe Bulevardul Republicii, în zona de nord a Bârladului, și a fugit spre o scară de bloc unde locuiește mama sa. A sunat la interfon dar, spre ghinionul său, nu i s-a deschis la timp, așa polițiștii au încercat să-l imobilizeze și să-l convingă să sufle în fiolă. Teribil de nervos, Surugiu a refuzat din nou și a devenit agresiv. L-a împins pe agentul Alin Năstasă care a căzut alegându-se cu răni destul de serioase. Ionuț Rarinca a sărit în ajutorul colegului său, ieșind din încăierarea cu Surugiu cu hainele sfâșiate, epoleții uniformei smulși nasturii rupți în totalitate.

În cele din urmă, oamenii legii au reușit să-l imobilizeze pe omul de afaceri recalcitrant, acesta fiind încătușat și dus la sediul Poliției Bârlad.

”Un bărbat din municipiul Bârlad a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj asupra polițiștilor și refuzul recoltării de probe biologice. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru cele două infracțiuni, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad în vederea dispunerii măsurilor legale”, a declarat pentru Est News, Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Pe surse, am aflat că în această seară Surugiu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Este al doilea caz de ultraj, din ultimele săptămâni, asupra polițiștilor Biroului Rutier Bârlad. Pe 10 aprilie, scene incredibile s-au derulat sub ochii bârlădenilor. Agentul de circulație Lucian Trandafir a fost bătut, scuipat și înjurat de un bârlădean, Silviu Răzvan Tudorancea, tot din pricină că i s-a cerut testarea cu aparatul alcool test. Acesta a acceptat, finalmente, recoltarea de probe biologice la spital, analizele arătând că avea o alcoolemie de 1,80% alcool în sânge. În cazul acestuia, instanța de judecată a dispus luarea măsurii arestării preventive .

About Simona Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: