Google+
Home » Sanatate » Atenție: în Piața “Sf. Ilie” din Bârlad se vinde caș infestat

Atenție: în Piața “Sf. Ilie” din Bârlad se vinde caș infestat

de Mihaela NICULESCU

Mai mulți bârlădeni, care au consumat caș din Piața “Sf. Ilie”, au ajuns sâmbătă la Spitalul “Elena Beldiman”, cu simptome specifice toxiinfecției alimentare. Absolut toate persoanele au cumpărat caș de la o femeie din Banca, venită cu lactate în piața bârlădeană.

Din fericire starea pacienților s-a ameliorat, totuși cei mai mulți au rămas internați în spital.

“Am cumpărat sâmbătă dimineață din piață un kilogram de caș, iar sora mea o jumătate de kilogram. Ajunsă acasă i-am dat fetiței mele să mănânce și după o oră a început să se simtă rău, vărsa verde din 10 în 10 minute, era somnolentă și foarte moale. La scurt timp m-a sunat și sora mea să îmi spună că se simțea rău și că avea scaun verde. Am plecat imediat la spital, unde medicul mi-a spus că fetița a vărsat bilă și că are toxiinfecție alimentară”, ne-a declarat mama fetiței care s-a îmbolnăvit din cauza cașului cumpărat din piața “Sf. Ilie”.

Femeia a mers ieri la circumscripția sanitar – veterinară din piață pentru a preleva probe din cașul cumpărat. Acolo s-a întâlnit cu un bârlădean nemulțumit pentru că soția sa se îmbolnăvise de toxiinfecție alimentară, tot după ce a cumpărat caș din piață. Rezultatul probelor de laborator vor fi gata mâine, dar oamenii, pentru a fi siguri, au păstrat o bucată din cașul cumpărat, pentru a-l analiza și la un alt laborator.

“Din descrierile doamnei a cărei fetiță s-a îmbolnăvit mi-am dat seama că persoana de la care am cumpărat caș e aceeași. Am aflat că este din Banca și că vine la piață de mult timp. Este îngrozitor să ajungă oamenii în spital pentru că îndrăznesc să cumpere produse din piața bârlădeană, o piață autorizată. Soția mea a fost nevoită să facă perfuzii din cauza inconștienței producătoarei de caș și la fel ca soția mea au pățit și alți bârlădeni care au consumat caș cumpărat din această piață. La spital, mi-a spus soția, a mai fost internată sâmbătă și o femeie împreună cu fetițele sale gemene. Și ele au cumpărat caș de la aceeași persoană. Nu se poate așa ceva, Direcția Sanitar Veterinară trebuie să își facă treaba pentru care este plătită. Și credeți-mă, angajații DSV au salarii foarte mari. Această direcție trebuie să sancționeze atât comercianții, care nu respectă regulile de igienă, dar și conducerea pieței, care nici până la această oră, în atâția ani, nu a reușit să doteze hala de lactate cu vitrine frigorifice”, a declarat pentru Est News soțul bârlădencei care s-a ales cu toxiinfecție alimentară după ce a mâncat caș din piața “Sf. Ilie”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: