Google+
Home » Administratie » Când Primăria Bârlad închide ochii, organizatorii de spectacole umplu stâlpii cu afișe

Când Primăria Bârlad închide ochii, organizatorii de spectacole umplu stâlpii cu afișe

de Paul ALEXA

Muncă în zadar! În timp ce asistații social sunt puși să curețe resturile de afișe de pe stâlpii de iluminat, organizatorii spectacolelor de divertisment lipesc cu frenezie afișe publicitare pe unde apucă.

Săptămâna trecută, un domn cu un braț de afișe lipea, din doi în doi stâlpi, colile format A2, înconjurând de mai multe ori stâlpii cu bandă scotch lată. Domnul, care era trimis de organizatorii Sărbătorii Salcâmului, i-a spus reporterului Est News că are ordin de la Primăria Bârlad să lipească pe stâlpi afișele. Reprezentanții Primăriei au negat că ar fi implicați în așa ceva, mai ales că, anul acesta, organizatorii Sărbătorii Salcâmului nu au mai închiriat Stadionul Municipal Bârlad, spectacolul urmând să aibă loc la Teatrul „Victor Ion Popa”.

„Noi nu suntem parteneri în organizarea celei de-a doua ediții a Sărbătorii Salcâmului la Bârlad. Poate că, de anul viitor, vom prelua noi organizarea acestuia”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Prima ediție a Sărbătorii Salcâmului le-a dat de gândit organizatorilor, întrucât evenimentul nu a fost rentabil din punct de vedere financiar. Anul acesta, au renunțat la închirierea stadionului și au optat pentru sala teatrului bârlădean, cu locuri mai puține, dar cu un bilet mai scump. Pentru a fi siguri că nu vor da iar greș, au început să facă publicitate cu trei săptămâni înainte de spectacol.

Cum panourile publicitare sunt neîntreținute și pline de resturi de afișe, organizatorii s-au gândit că cei mai potriviți ar fi stâlpii de iluminat public de pe Bulevardul Republicii, pe lângă care trec zilnic mii de bârlădeni. Poate că și edilii vor trece, zilele acestea, pe strada principală și vor observa felul în care unii organizatori de evenimente își fac publicitate și vor lua măsuri, sancționându-i pe cei vinovați cu amendă și obligându-i să curețe stâlpii. Dacă nu, vor fi din nou în situația de a scoate asistații social la curățarea stâlpilor, lipsind alte sectoare mai importante, de forța de muncă de care au nevoie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: