Google+
Home » Justitie » Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița au descoperit vineri o carte de identitate falsă, pe care un cetățean moldovean o ascunsese în portmoneul său.

Mihail D., în vârstă de 23 de ani, a vrut să între în țară ca pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova. În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit persoanei și bagajelor, în urma căruia a fost descoperită, în portmoneul bărbatului actul fals, cu însemnele autorităților române, având imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii vamali au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.

“Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean polonez care le intermedia obținerea locurilor de muncă în Polonia, plătind suma de 100 de euro. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: