Google+
Home » Social » Control judiciar pentru proprietarul firmei de taximetrie care a lovit doi polițiști de la Rutieră. Iată cum s-a derulat incidentul!

Control judiciar pentru proprietarul firmei de taximetrie care a lovit doi polițiști de la Rutieră. Iată cum s-a derulat incidentul!

de Crina BUTA

Magistrații Judecătoriei Bârlad au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de Dragoș Nicolae Surugiu, proprietarul unei firme de taximetrie din Bârlad, după ce doi polițiști Alin Năstasă si Ionuț Rarinca au fost loviți de acesta fiindcă i-au cerut să se supună testului cu fiola.

Conform referatului întocmit de procurorii bârlădeni, pe 19 mai doi cei doi agenți de poliție au fost sesizați de o persoană că a fost implicat într-un incident cu un autoturism cu numărul de înmatriculare VN-06-HEP marca Mercedes, având informații că acesta consumase băuturi alcoolice în cursul zilei și l-a observat cu puțin timp inainte deplasandu-se pe drumurile publice cu autoturismul menționat anterior.

Echipajul de poliție a observat mașina în trafic condusă de Surugiu și a pornit spre acesta, declanșând semnalele acustice și luminoase. Urmărirea a luat sfârșit pe Bulevardul Epureanu într-o parcare unde Surugiu încerca să se strecoare în scara de bloc a mamei sale, unde a sunat la interfon. Fiindcă aceasta nu a răspuns, polițiștii au reușit să îl prinda. Observând că Surugiu emana halenă alcoolică i s-a cerut testarea cu aparatul alcool test, echipajul solicitând sprijinul colegilor de la Biroul Rutier pentru testare. De aici până a deveni recalcitrant și agitat nu a fost decât un pas, Surugiu lovindu-l în piept pe polițistul Alin Năstasă. Polițistul de la Biroul Rutier, Ionuț Rarinca s-a ales și el cu nasturii de la cămașă si epoleții rupți atunci când a încercat să îl încătușeze.

„La data de 19.05.2018, suspectul Surugiu Dragoș Nicolae în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes cu nr. de înmatriculare VN-06-HEP pe Bulevardul Republicii, a fost oprit de un echipaj de la biroul ordine publică, format din agenții de poliție pentru efectuarea de verificări.
Este de menționat că in prealabil cei doi agenți au încunoștințați de martorul A. L. M. cu privire la faptul că in seara de 19.05.2018 a fost implicat intr-un incident cu conducatorul unui autoturism marca Mercedes cu nr. de inmatriculare de județul Vrancea, având informații că acesta consumase băuturi alcoolice în cursul zilei și l-a observat cu puțin timp inainte deplasandu-se pe drumurile publice cu autoturismul menționat anterior.
Pentru a verifica susținerile martorului, cei doi agenți au continuat să patruleze pe raza mun. Bârlad, conform atribuțiilor de serviciu, și, la un moment dat, au observat un autoturism marca Mercedes cu nr.  VN. 06.HEP, care efectua manevra de schimbare a direcției de mers, către dreapta, spre B-dul Epureanu.
În acest context, echipajul format din persoana vatamata N. A., insotita de martora T. N. au pornit semnalele luminoase si acustice ale autospecialei din dotare și au plecat pe direcția urmata de autoturismul condus de suspect.
Întrucat suspectul nu s-a conformat obligației de a opri la semnalele regulamentare efectuate, cei doi agenți de poliție au continuat să urmărească autoturismul până în parcarea unui bloc situat pe B-dul Epureanu, unde au blocat autoturismul. Aici, organele de poliție, după ce si-au declinat identitatea, au procedat la legitimarea conducătorului auto, care insa a susținut că nu are asupra actele de identitate, precizând că se numește Surugiu Dragoș – Nicoale. Întrucât suspectul emana halena alcoolică, organele de poliție au solicitat intervenția echipajului de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Bârlad- Biroul Rutier, in vederea testării suspectului cu aparatul etilotest.
În aceste condiții, suspectul a devenit in mod spontan agitat și deși i s-a adus la cunoștință de către cei doi agenți faptul că urmează să fie testat cu aparatul etilotest, suspectul nu a respectat indicațiile persoanei vătămate N. A.si s-a deplasat spre scara blocului.
Din declarația persoanei vătămate a reieșit că in aceste condiții, observând comportamentul suspectului, s-a îndreptat spre acesta, in scara de bloc, cu intenția de a pătrunde in interior, sens in care a format in mod repetat un număr la interfonul imobilului.
În momentul în care persoana vătămata i-a solicitat să rămâna in continuare, intrucât urmează să fie supus testării etilotest si a anulat numerele tastate la interfon, suspectul l-a impins. Constatând că suspectul intenționează să se sustragă testării, persoana vătămata N. A. a utilizat spray-ul lacrimogen din dotare, fără efect insă asupra suspectului, care a devenit agresiv si a lovit-o pe persoana vătămata N. A., cu cotul, in zona superioara a corpului, in piept și intrat imediat in scara blocului.
In urma actului de violență, persoanei vătămate N. A. i-a fost produsă o leziune traumatică de tipul echimozei, care a putut fi produsa prin lovire cu mijloace contondente, cu si de obiecte contondente, care a necesitata 1-2 zile de îngrijiri medicale de la data producerii, conform concluziilor provizorii atașate la dosar.
Între timp, la fața locului, s-a deplasat un echipaj al Biroului Rutier din cadrul Poliției mun. Bârlad, format din persoana vătămata R. I. și martorul D.M., context în care l-au surprins pe suspect venind spre autoturismul sau, dinspre Bulevardul Epureanu.
Persoana vătămată R. I. după ce si-a declinat identitatea si calitatea i-a solicitat suspectului să se legitimeze, aspect refuzat de acesta. In aceste condiții, suspectul a devenit recalcitrant, imprejurare în care persoana vătămata i-a solicitat ajutorul martorului D. M., pentru a-l imobiliza. Deși persoana vătămata il tinea pe suspect, de mână, pentru a nu fugi, acesta din urmă a apucat-o pe persoana vătămata R. I. de gulerul cămășii, a tras de el, rupându-i epoletul si doi nasturi.
În urma actului de violență exercitat asupra persoanei vătămate R. I., concretizat in smulgerea suspectului, deși acesta era imobilizat de către persoana vătămată, fiind ținut de mână, precum și prin apucarea persoanei vătămate de obiectele de vestimentație purtate, persoanei vătămate i-au fost produse suferințe fizice.
Ulterior, persoana vătămata împreună cu martorul D. M. au reușit să il imobilizeze și să îl incătușeze pe suspect, acesta fiind condus la sediul poliției mun. Bârlad, unde i s-a solicitat să se supună testării etilotest. Întrucât suspectul a refuzat i s-a pus in vedere faptul că urmează să fie condus la spital, in vederea prelevării de mostre biologice, necesare stabilirii alcoolemiei.
Suspectul a refuzat, deși i s-a adus la cunoștință că refuzul constituie infracțiune.

În drept, s-a reținut că faptele inculpatului Surugiu Dragoș întrunesc elementele constitutive a două infracțiuni de ultraj și o infracțiune de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Față de inculpatul Surugiu Dragoș s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 20.05.2018 până la data de 19.07.2018”, se arată în referatul întocmit de reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: