Home / Politic / Deputatul Corneliu Bichineț (PMP): ”Nu este cazul ca Viorica Dăncilă să demisioneze”

Deputatul Corneliu Bichineț (PMP): ”Nu este cazul ca Viorica Dăncilă să demisioneze”

Președintele PMP Vaslui, deputatul Corneliu Bichineț, consideră că actualul premier Viorica Dăncilă trebuie să rămână în continuare în funcție, în ciuda scandalului apărut în jurul său și a demisiei solicitată de către președintele României. Liderul din teritoriu a lui Traian Băsescu crede că, în perioada următoare, mai mulți parlamentari de la PNL vor pleca către noul partid a lui Victor Ponta și către ALDE.

O demisie în momentul de față a primului-ministru Viorica Dăncilă nu este oportună, crede liderul PMP Vaslui, Corneliu Bichineț. Parlamentarul vasluian consideră ”regretabilă” ruptura dintre cele două palate de la București, care a apărut în urma mutării ambasadei Israelului.

În prezent, este o ruptură, un război între cele două palate, iar vremelnicii locatari nu ar trebui să uite de cei pe care i-au ademenit, i-au convins ca ei să ajungă acolo. PMP a înțeles că nu te poți juca cum vrei cu un guvern și un premier. Constituția spune foarte clar că președintele nu poate revoca un premier. Liviu Dragnea nu poate conduce un guvern cum ar fi vrut și ar fi fost normal și atunci are interpuși. Este regretabil că între președinte și premier este o ruptură provenind de la mutarea ambasadei Israelului de la Telaviv la Jerusalim. Nu este cazul ca Viorica Dăncilă să demisioneze, mai ales după trei luni de la preluarea mandatului de premier”, a spus deputatul Corneliu Bichineț.

Liderul PMP Vaslui anticipează pentru perioada următoare mișcări importante pe eșichierul politic românesc. Astfel, susține Bichineț, 10-12 parlamentari PNL își negociază trecerea la ALDE sau la noua formațiune a lui Victor Ponta, Pro România, care va face ”o figură foarte bună în Parlament”.

De săptămâna viitoare, va mai apărea un nou grup parlamentar, Pro Europa, care va lua 2-3 deputați de la PNL, 4-5 parlamentari neafiliați și vor mai veni și alții din PSD, partid care nu cred că va fi atât de zdruncinat încât să piardă guvernarea. Însă, pesediștii trebuie să fie atenți pentru că Victor Ponta nu și-a spus ultimul cuvânt în politică”, a conchis Corneliu Bichineț. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

Alegerile pentru noua structură de ...

Antreprenorii vasluieni nu mai vor ca guvernanții să modifice zilnic Codul Fiscal

Oamenii de afaceri din județul ...

Secretarul general al PNL Vaslui, numit șef la Casa Județeană de Sănătate

Secretarul general al Organizației Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: