Google+
Home » Administratie » ”Serbarea florilor”, o expoziție cu vânzare în centrul Vasluiului ce atrage mii de admiratori

”Serbarea florilor”, o expoziție cu vânzare în centrul Vasluiului ce atrage mii de admiratori

Centrul municipiului Vaslui s-a transformat, pentru trei zile, într-o adevărată oază de verdeață nuanțată cu flori dintre cele mai diversificate. Primăria a reușit și în acest an să atragă, la cea de-a treia ediție a ”Serbării florilor”, mii de admiratori din întreg județul. Desigur, nu au lipsit aranjamentele florale deosebite realizate de către reprezentanții primăriilor din alte zone ale țării, cum ar fi Ploiești, Pitești sau Bârlad.

Șase primării și 26 de firme au participat la cea de-a III-a ediții a ”Serbării florilor”, o expoziție cu vânzare a cărui anvergură crește de la an la an. Astfel, granitul din Centrul Civic al Vasluiului a prins culoare pentru trei zile datorită diversității de plante expuse. Așa cum era de așteptat, evenimentul a atras și numeroși iubitori de flori, și nu numai, din între județul, puțini fiind aceea care nu au plecat acasă măcar cu un ghiveci cu care să-și împodobească locuința. Prețurile au fost accesibile pentru toate buzunarele, de la 2 lei petunia, gerbera, gura leului sau begonie, la 30 de lei petunia neagră curgătoare.

Așa cum s-a întâmplat și în anii din urmă, firmele prezente au avut posibilitatea să și comercializeze din produsele expuse, ceea ce a făcut ca și cererea de participare să fie tot mai mare. Ne-am bucurat și de o vreme favorabilă, în ciuda prognozelor care anunțau ploi care, evident, ar mai fi știrbit din diminuat din farmecul acestei sărbători devenită de acum tradiție”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Atracția publicului au fost aranjamentele florale din foaierul Casei de Cultură realizate de către specialiști ai primăriilor din Ploiești, Pitești, Bârlad și Huși, precum și ai Facultății de Horticultură Iași și ai Grădinii Botanice Galați. De asemenea, vizitatorii au fost încântați și de aranjamentul din zona scenei din Centrul Civic, prin care Primăria Vaslui a dorit să marcheze și prin ”Serbarea Florilor” centenarul Marii Uniri. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: