Home / Administratie / „Să-i pomenim mai des pe înaintașii noștri, măcar atât putem face”

„Să-i pomenim mai des pe înaintașii noștri, măcar atât putem face”

Ziua eroilor a fost marcată, joi, la Stănilești printr-un ceremonial religios și depunere de coroane la monumentele eroilor.

Zeci de elevi, profesori și reprezentanți ai autorităților publice locale au depus coroane și flori la monumentele eroilor de pe raza comunei Stănilești. Evenimentul a avut loc, joi, când a fost și Înălțarea Domnului. Sărbătoarea fost consacrată ca Zi a Eroilor și Sărbătoare Națională bisericească. Totodată Legea 379/2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război a proclamat a patruzecea zi de la Sfintele Paști, sărbătoarea Înălțării Mântuitorului Isus Hristos-Ziua Eroilor ca Sărbătoare Națională a poporului roman.

Revenind la evenimentul de la Stănilești, ceremonia, organizată în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, a început la ora 10, iar după depunerea coroanelor, elevii i-au încântat pe cei prezenți cu poezii și cântece patriotice.

“Am hotărât să ne cinstim eroii așa cum se cuvine. În ziua de Înălțare, cu ocazia comemorării «Eroilor Martiri pentru întregirea neamului și păstrarea identității naționale», s-au depus coroane la Monumentele Eroilor căzuți la datorie în primul și al doilea război mondial. Au fost momente emoționante. Ar trebui să-i pomenim mai des pe înaintașii noștri, măcar atât putem face. Am remarcat că de la an la an a crescut localnicilor care participă la pomenirea eroilor”, ne-a declarat Liviu Zaharia, primarul comunei Stănilești.

Manifestările s-au încheiat în jurul orei 13. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de porci din localitatea Cârja, uciși de autorități, după ce cazurile de pestă porcină s-au extins

Extinderea cazurilor de pestă porcină ...

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: