Home / Administratie / Fostul deputat Dan Bordeianu, soția acestuia și primarul de Deleni, condamnați definitiv la închisoare cu suspendare

Fostul deputat Dan Bordeianu, soția acestuia și primarul de Deleni, condamnați definitiv la închisoare cu suspendare

Fostul deputat PSD de Vaslui Dan Bordeianu a fost condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce ar fi prejudiciat bugetul unei comune, alături de soția sa și primar, de patru milioane de lei, prin neexecutarea unor lucrări la un sistem de alimentare cu apă. În același dosar, nevasta fostului demnitar a primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare, la fel ca și primarul edilul comunei Deleni, Vasile Zanfir.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pe fostul deputat PSD Dan Bordeianu, într-un dosar în care a fost acuzat că societatea pe care o controla s-a angajat să execute aducțiunea cu apă în Deleni, lucrări care nu ar mai fi fost finalizate sau ar fi fost neconforme. Prejudiciul constatat de către procurorii Parchetului General la bugetul local a fost de patru milioane de lei. Totodată, fostul demnitar a fost obligat de instanță să presteze muncă voluntară în folosul comunității pe o perioada de 60 de zile în cadrul Primăriei Huși sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, decizia instanței supreme de cinci judecători fiind definitivă.

Tot în același dosar, primarul comunei Deleni, Vasile Zanfir, a primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare, după ce, în primă instanță, fusese condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Aceeași pedeapsă, de trei ani cu suspendare sub supraveghere, a primit și șoția fostului demnitar, Nicoleta Bordeianu. În schimb, atât edilul cât și nevasta fostului parlamentar au obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, fostul demnitar, soția sa și primarul Zanfir vor avea de achitat în solidar suma de 916.227 lei, reprezentând daune materiale către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În august 2015, deputatul Dan Bordeianu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General după ce societatea pe care o controla s-a angajat să execute o serie de lucrări pentru alimentarea cu apă în Deleni, care nu au mai fost finalizate sau au fost neconforme, cauzând un prejudiciu de patru milioane de lei. În acest dosar au fost trimise în judecată mai multe persoane, după ce în realizarea proiectului având că obiect ”Alimentarea cu apă și amenajare poduri și podețe în localitățile Deleni, Zininca, Bulboacă” au fost comise mai multe infracțiuni privind executarea și plata unor lucrări, derulate în contextul perfectării unui contract între Primăria Deleni, reprezentată de primarul Vasile Zamfir, și SC Ecoloc SRL Huși, al cărei administrator era Nicoleta Bordeianu, iar director Dan Bordeianu.
Deși lucrările nu au fost conforme cu proiectul și nu au fost finalizate, ele au fost plătite, bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 4.000.000 de lei. Astfel, Dan Bordeianu a participat din partea Ecoloc SRL, în calitate de director, la derularea lucrărilor, figurând ca delegat pe un număr de opt facturi fiscale emise de executant, care au fost introduse în circuitul financiar contabil și prezentate pentru plată primarului comunei Deleni, Vasile Zamfir. Acesta, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, susțin anchetatorii, a semnat ca bun de plată 17 facturi fiscale și tot atâtea ordine de plată. Ulterior, acestea au fost decontate, deși lucrările nu au fost conforme cu proiectul și nu au fost finalizate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Emoții, astăzi, în ședința de Consiliu Local. Va fi votat sau nu bugetul municipiului Bârlad?

Consilierii PSD au anunțat că nu vor vota bugetul ...

Deputatul Mihai Botez, desemnat candidat pentru președinția CJ. La Primăria Vaslui, USR merge pe mâna executorului Alin Silitră

Deputatul USR Mihai Botez a fost desemnat de către ...

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: