Home / Sport / Hușiul a găzduit cu succes etapa semifinală la minihandbal băieți. Două echipe din județ merg mai departe

Hușiul a găzduit cu succes etapa semifinală la minihandbal băieți. Două echipe din județ merg mai departe

Timp de trei zile, vineri, sâmbătă și duminică, la Huși a avut loc etapa semifinală la minihandbal băieți, dedicată sportivilor născuți în 2007 și mai tineri. Au participat patru echipe din Euroregiunea 1 (zona Moldovei), care au înfruntat reprezentantele calificate din Euroregiunea 2, toate din județul Constanța. Concursul a avut loc în sala de sport a Colegiul Național “Cuza Vodă” din Huși. Au participat și două formații din județul nostru: LPS Vaslui și Kids Joy Vaslui, ambele trecând testul cu brio.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Județeană de Handbal Vaslui, sprijinită pentru buna desfășurare a acestui demers de Primăria municipiului Huși, prin primarul Ioan Ciupilan, Colegiul Național “Cuza Vodă” din Huși, prin director Manuela Iacob și director adjunct Costel Săcăleanu, Direcția Județeană de Sport și Tineret, prin directorul Răducu Tatu, Liceul cu Program Sportiv Vaslui, prin profesorul Ionuț Chiochiu. De asemenea la buna desfășurare a evenimentului au contribuit sponsori privați.

Kids Joy Vaslui, antrenor Sebatian Hagiu, a fost plasată în grupă cu Axiopolis Cernavodă, LPS Piatra Neamț și Happy Kids Medgidia.

LPS Vaslui, pregătită de profesorul Liviu Gugleș, va întâlni înfrunta CSU Suceava, Dobrogea Sud Constanța și Clubul Sportiv Școlar Medgidia.

În urma disputării fazei grupelor și a jocurilor de clasament locul unu a fost ocupat de LPS Suceva, Kids Joy Vaslui a terminat pe doi, LPS Vaslui pe trei și Happy Kids Medgidia a ocupat locul patru, toate calificându-se la turneul final, care va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie, la Turda. Marea perdantă a fost HC Dobrogea Sud Constanța, prima de sub linie. Pe șase s-a clasat LPS Piatra Neamț, locul șapte a fost ocupat de Axiopolis Cernavodă, iar pe opt a terminat CSS Medgidia.

Toate echipele participante au primit cupe și micii handbaliști au fost recompensați cu diplome, dar și cu dulciuri, dat fiind că se apropie cu pași repezi 1 iunie, Ziua Copilului.

Golgheter a ieșit vasluianul Andrei Sebastian Gabără, care a marcat în patru partide nu mai puțin de 67 de goluri. Cel mai bun portar a fost Alexandru Haluca, iar cel mai tehnic jucător Darius Simion.

“În cele 16 jocuri disputate am văzut la acești jucători talent calități motrice deosebite, care le permit să practice handbalul de performanță. Dacă se vor pregăti în continuare cu conștiinciozitate îi vom vedea cu siguranță în echipele naționale de juniori, iar mai apoi în cea de tineret și cea de seniori. Felicitări dascălilor care îi instruiesc să fie pregătiți pentru a fi pe viitor decisivi în meciurile din Divizia A și Liga Zimbrilor”, ne-a declarat profesorul Liviu Gugleș, antrenor la LPS Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: