Google+
Home » Administratie » La Vama Albița se circulă, în sfârșit, în siguranță

La Vama Albița se circulă, în sfârșit, în siguranță

Covorul asfaltic din Vama Albița a fost refăcut. La aproximativ o lună de la semnarea protocolului cu Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au finalizat lucrările de reparații în vederea desfășurării circulației în condiții de siguranță la Vama Albița.

Conform protocolului semnat pe 16 aprilie 2018, DGRFP Iași, în calitate de administrator, a transmis spre folosință cu titlu gratuit CNAIR suprafața de 50.142 mp drum, proprietate publică a statului, situată pe raza comunei Drânceni (localitatea Râșești, județul Vaslui), pentru efectuarea lucrărilor de reparații.

Lucrările au vizat frezări, plombări, reprofilări, aduceri la cotă, reparații cu mixtură asfaltică pe suprafețe întinse și corecții de pantă, acestea fiind executate în sistem de regie, cu oameni și autoutilaje proprii și mixtură produsă la stația de la Vaslui, aflată în administrarea DRDP Iași. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 4 milioane lei, echivalentul asfaltării a peste șapte km. de drum național.

Așa cum am promis la semnarea protocolului cu Finanțele, în aproximativ o lună am finalizat reparațiile cu mixturi asfaltice pe suprafețe extinse, urmând ca să continuăm cu lucrările de estetică, vopsitul bordurilor, astfel încât spre sfârșitul săptămânii viitoare să ne pregătim pentru efectuarea marcajelor. Această operațiune mai necesită însă ceva timp pentru închiderea porilor mixturii asfaltice, pentru a putea fi aplicată vopseaua. În orice caz, sperăm ca la începutul lunii iunie să avem o vamă de nivel european. Este darul pe care drumarii ieșeni îl fac celor care tranzitează Vama Albița spre și dinspre Republica Moldova”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Vasluienii pot contacta DRDP Iași pentru orice probleme legate de starea carosabilului, la telefon 0232 213168. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: