Google+
Home » Justitie » Se fac înscrieri la IPJ Vaslui. Ce trebuie să știe vasluienii care vor să devină polițiști

Se fac înscrieri la IPJ Vaslui. Ce trebuie să știe vasluienii care vor să devină polițiști

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui selectează candidați pentru admiterea în instituțiile M.A.I. – sesiunile 2018 și ianuarie 2019.

Pentru a participa la concursurile de admitere în Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, vasluienii se pot înscrie până vineri.

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, concursul de admitere la Facultatea de Poliție se organizează pentru 238 de locuri (dintre care opt romi, șase maghiari și patru locuri destinate altor minorități). Cursurile vor dura trei ani, cu specializarea ordine și siguranță publică, învățământ cu frecvență. La Facultatea de științe juridice și administrative, specializarea Drept, învățământ cu frecvență, durata va fi de patru ani și sunt puse la bătaie 65 de locuri.

Candidații cu domiciliul/reședința în județul Vaslui, se vor adresa Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, strada Hagi Chiriac nr. 1, pentru a completa și depune cererile de înscriere, până vineri.

Au început înscrierile si pentru examenul de admitere la cele peste 1.500 de locuri la școlile de agenți de poliție din Câmpina și Cluj. Cererile de înscriere pentru concursul de admitere la școlile de poliție se pot depune până la data de 15 iunie 2018.

Pentru sesiunea de admitere august – septembrie sunt alocate 1.279 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorități). Școala de Agenți de poliție „Septimiu Mureșan” Cluj–Napoca scoate la concurs 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și trei locuri pentru alte minorități).

Nu se face diferențiere între locurile pentru femei și cele pentru bărbați, iar recrutarea candidaților se realizează de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui.

Prima etapă de selecție constă în evaluarea psihologică și examinarea medicală a candidaților, aceste activități realizându-se la unitățile care au recrutat candidații, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui.

A doua etapă constă în contravizita medicală și proba de evaluare a performanței fizice. Aceste activități se realizează la sediul unităților de învățământ.

A treia etapă constă în examenul de verificare a cunoștințelor printr-un test–grilă la disciplinele limba română și limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opțiunii la înscriere). Testul de verificare a cunoștințelor cuprinde 90 de itemi, 60 la limba română și 30 la limba străină. Fiecare item va avea patru variante de răspuns, doar una fiind corectă, evaluată cu un punct.

Cererile de înscriere a candidaților pentru concursul de admitere la școlile de poliție se pot depune până la data de 15 iunie 2018, de luni până vineri, între orele 1000 – 1500, la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui din municipiul Vaslui, str. Hagi Chiriac, nr. 1, Serviciul Resurse Umane, unde candidații se vor prezenta cu actul de identitate.

Detaliile cu privire la înscriere și la desfășurarea examenelor se pot obține de la Serviciul de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui sau de pe site-ul https://vs.politiaromana.ro, la secțiune Carieră. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: