Home / Justitie / (VIDEO) Scandal cu pumni și capete sparte la Pogonești. Polițiștii sunt acuzați ca au lovit un puști de 16 ani

(VIDEO) Scandal cu pumni și capete sparte la Pogonești. Polițiștii sunt acuzați ca au lovit un puști de 16 ani

 de Daniel MICU, Crina BUTA

Părinții unui adolescent din județul Vaslui fac acuzații grave la adresa polițiștilor din Pogonești, după ce fiul lor de 16 ani ar fi fost bătut de oamenii legii. Încătușat și plin de sânge, copilul a fost dus la postul de poliție, unde a fost amendat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Familia e hotărâtă să depună plângere împotriva agresorilor. Între timp, conducerea IPJ Vaslui a început o anchetă, după ce înregistrarea video făcută cu telefonul de unul dintre martori a ajuns în mediul online.

Incidentul s-a petrecut la sărbătoarea comunei Pogonesti, în weekend. Adolescentul se afla la o masă împreună cu alți tineri. La un moment dat, aceștia i-au cerut băiatului să mai facă cinste cu un rând de mici și bere, iar spiritele s-au încins. Echipajele de poliție care asigurau ordinea și liniștea la eveniment au observat și au mers imediat să pună capăt conflictului. Doar că, din acest punct, lucrurile iau o întorsătură neplăcută. Părinții tânărului susțin că fiul lor a fost agresat de oamenii legii și că, în îmbrânceală, unul dintre polițiști i-ar fi spart arcada. Deși nu era violent și nu s-a opus, băiatul ar fi fost trântit la pământ, legat de gard, i s-au pus cătușe și a fost dus la post. Un martor a surprins cu telefonul o parte din scenă. Pe imagini se observă cum băiatul este scos din mașina de poliție, că nu are nicio reacție, fiind speriat dar și băut, cel mai probabil, iar polițiștii încearcă să îndepărteze mulțimea gălăgioasă. Primarul consideră că polițiștii și-au făcut datoria, că tinerii făceau scandal și că băiatul s-a lovit cu capul de un gard, în încercarea de a se smuci din mâinile agenților. Chiar și așa, părinții sunt de părere că s-a exagerat și vor ca acest abuz să nu se mai repete.

“Fiul meu era cu alți tineri la ziua satului. Erau la o masă. S-au ciondănit între ei, iar polițiștii au venit repede să aplice legea. Doar că nu s-au luat de băieții mai mari, ci de fiul meu. L-au pus la pământ, l-au legat la gard, șeful de post i-a dat cu pumnul și i-a spart arcada cu ghiulul de pe deget. S-a schimbat apoi de cămașa pe care avea sânge. În mașină, în drum spre post, băiatul mi-a spus că i-au dat la coaste. O rudă s-a dus la post și le-a spus să îi scoată cătușele, că e un copil, nu un interlop. Nu trebuiau să facă așa ceva! Trebuiau să ne cheme pe noi, ca părinti, să discutăm, să luăm măsuri, nu să îl bată! E speriat, vă dați seama! Nu a avut probleme niciodată până acum. Muncește, își vede de treaba lui. Nu mă așteptam la așa ceva! Voi depune plângere!”, a declarat Vasile Alexandru, tatăl băiatului.

 

 “Polițiștii și-au făcut datoria, nu au bătut pe nimeni!”

Și primarul comunei, Ionel Iordache, a ajuns imediat la fața locului și consideră că agenții și-au făcut datoria: “Eu nu am văzut să îl bată. S-a lovit de gard când a încercat să se smulgă din mâinile polițiștilor. Băiatul acesta era cu alți tineri. Făceau scandal. Era o acțiune frumoasă, cu tot satul. Polițiștii au intervenit. Și-au făcut datoria. Nu a fost vorba de bătaie. L-au băgat în mașina de poliție și l-au dus la post. Îmi pare rău că s-a ajuns la așa ceva! Familia acestui copil, deși una numeroasă, nu a creat și nu a fost implicată vreodată în astfel de situații. Chiar sunt mirat de cele întâmplate”.

Localnicii cred că polițiștii au exagerat. “Ei voiau să asigure liniștea la serbare, în felul lor, dar nu așa. Eram acolo. Băiatul a fost provocat de cei mai mari. Chiar a spus: vă dau de mâncat și de băut și tot vă luați de mine?! Când a venit poliția, tot pe el. L-au lovit. Am văzut pe șeful de post când i-a dat în față. E un copil. Le-am spus să îl lase în pace! Nu e normal”, a spus Puiu Constantin, localnic.

Șefii polițiștilor s-au autosesizat și au început deja o anchetă. “Imediat ce comanda IPJ Vaslui a luat la cunoștință de imaginile apărute în spațiul public, au fost dispuse verificări prin Compartimentul de Control Intern. În funcție de rezultat, se vor lua măsuri”, a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Vor fi audiați martorii, dar și toți cei implicați.

About Simona Vasile

x

Check Also

Ambulanțier cercetat penal după ce a agresat un copil pe o stradă în Huși

Un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui este ...

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: