Home / Administratie / Weekend muzical la Vaslui. Recital Nicu Alifantis

Weekend muzical la Vaslui. Recital Nicu Alifantis

Vasluienii sunt răsfățați în continuare cu evenimente cultural artistice, sâmbătă și duminică în municipiu având loc un concert vocal – simfonic extraordinar, dar și o nouă ediție “Mai cu Folk”, punctul culminant fiind un recital al lui Nicu Alifantis.

Sâmbată, de la ora 20.00, Filarmonica „Moldova” Iași va fi prezentă în Parcul Copou din Vaslui, prin Orchestra Simfonică și Corul Academic „Gavriil Musuicescu”. Acestea vor evolua într-un Concert Vocal – Simfonic Extraordinar, la cea de a XV-a ediție, sub bagheta dirijorului orchestrei Vlad Conta și a dirijorului corului Doru Morariu. Spectacolul va fi prezentat de muzicologul Anca Ciobanu.
Organizatorii dau asigurări pentru un spectacol de anvergură care va obține în totalitate aprecierea publicului vasluian, datorită profesionalismului distinșilor artiști ai Filarmonicii Moldova din Iași.
Evenimentul este oferit vasluienilor de Primăria Municipiului Vaslui și Consiliul Local Vaslui în parteneriat cu Clubul Rotary.

Duminică, în Parcul Copou din Vaslui, se va desfășura cea de a V-a ediție a Festivalului – Concurs “Mai cu Folk”. Deschiderea festivalului va avea loc la ora 10.00, iar de la ora 11.00 va începe un concurs de muzică folk. De la ora 15.00 începe recitalul folkiștilor vasluieni. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 18.00. În încheiere vasluienii se vor delecta, de la ora 17.00, cu Nicu Alifantis.

Festivalul – Concurs este conceput ca o manifestare cultural- artistică adresată grupurilor și interpreților individuali de muzică folk, cu vârsta până la 30 ani, propunându-și descoperirea, lansarea și mediatizarea unor autentice valori ale genului și popularizarea acestora.

Festivalul urmărește atingerea unor obiective precum identificarea și promovarea talentelor interpretativ-creative și îmbogățirea cu noi valori a repertoriului de gen; intensificarea stimulării, promovării și afirmării unor modalități moderne de expresie artistică.
Evenimentul este organizat și oferit vasluienilor de Primăria Municipiului Vaslui și Consiliul Local Vaslui.

Ce surprize le-au mai pregătit oficialitățile vasluienilor

Primăria Vaslui a pregătit și alte evenimente de interes vasluienilor pentru luna aceasta și primele zile din luna iunie. Mâine va fi sărbătorită între orele 10.00 – 12.00 Ziua Absolventului de Liceu, în Centrul Civic. Duminică va mai avea loc la Muzeu, începând cu ora 10.00, un vernisaj expoziție de arta plastica a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Centrul Cultural va găzdui luni, între orele 10.00 și 15.00 concursul de muzica și poezie “Copilăria, un basm fără sfârșit”.

Pe 31 mai va avea loc la Primărie o expoziție de desene, cu ocazia Zilei Copilului, începând cu ora 12.00. A doua zi, cu același prilej, în parcul Copou va avea loc un târg de jucării, între orele 10.00 și 14.00. Pe 1 iunie în Centrul Civic din Vaslui va avea loc între orele 18.00 și 20.00 spectacolul „Copilăria, un basm fără sfârșit”. Pe 3 iunie în parcul Copou se va desfășura un spectacol folcloric duminical, începând cu ora 18.00. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: