Home / Social / Din patriotism sau pentru bani, vasluienii sunt interesați să devină rezerviști voluntari

Din patriotism sau pentru bani, vasluienii sunt interesați să devină rezerviști voluntari

Solda va fi un venit suplimentar pentru militarii voluntari, dar în caz de mobilizare generală, aceștia trebuie să fie gata de luptă.

Nu se știe ce căntărește mai mult, sentimentul de dragoste și devotament față de patrie, sau banii pe care-i acordă armata, cert este că vasluienii vin în număr mare la Centrul Militar Județean (CMJ) și se interesează de posibilitatea de a deveni militari rezerviști voluntari. Unii doar cer informații, alți decid să completeze formularele, iar câțiva au depus deja toate documentele. Până ieri, CMJ Vaslui a înregistrat circa 50 de dosare.

Cei care vor fi angajați vor semna un contract pe o perioadă de patru ani, timp în care vor primi lunar 10% din solda de funcție pe care sunt încadrați

Pe lăngă drepturile salariale, voluntarii vor primi o prima de fidelitate, diverse recompense prevăzute de regulamentele militare, vor beneficia de cursuri gratuite și de decontarea cheltuielilor de deplasare în afara garnizoanei de reședință pe timpul chemării la unitățile militare

Probabil se așteaptă la beneficii și mai mari. Ministerul Apărării a făcut demersuri și se află în dezbatere publică o lege care urmărește să se mărească aceste beneficii pentru cei care doresc să devină rezerviști voluntari în sensul creșterii procentajului din solda de funcție de la 10% la 30%”, ne-a declarat lt-colonelul Dan Oșoianu, ofițer de informare și relații publice din cadrul CMJ Vaslui.

Candidații care vor să devină soldați sau gradați voluntari trebuie să nu aibă sub 51 de ani până la 31 iulie 2018, iar voluntarii care vor să devină cadre militare trebuie să aibă mai puțin de 55 de ani la data depunerii cererii.

Rezerviștii voluntari își vor păstra locul de muncă după încheierea contractului cu armata. Pentru banii pe care îi vor primi, voluntarii trebuie să participle la instruire, timp de 15 zile pe an.

Solda primită ar fi un venit suplimentar pentru ei și vor participa doar la perioada de pregătire de 15 zile pe an, în rest voluntarul își desfășoară activitatea ca orice civil. În situație de criză, la mobilizare, este chemat în unitate. În rest el iși desfășoară activitatea ca orice civil”, a mai spus ofițerul.

El a precizat că CMJ Vaslui recrutează 100 de ofițeri, 30 de maiștri militari și 750 de gradați și soldați rezerviști voluntari

Perioada de depunere a dosarelor a fost prelungită, termenul limită fiind 22 iunie, în loc de 8 iunie. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: