Google+
Home » Justitie » Facturi falsificate, depistate la Vama Albița

Facturi falsificate, depistate la Vama Albița

Polițiști de frontieră din cadrul Vamei Albița, împreună cu inspectori vamali, au descoperit, ascunse în bagajele unui tânăr, 24 de facturi comerciale falsificate.

Descoperirea a fost făcută în cursul zilei de marți, când cetățeanul român Adrian G., în vârstă de 32 de ani, pasager într-un microbuz marca Mercedes înmatriculat în Lituania, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei.

“În baza profilului de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care a descoperit, în bagajele lui Adrian G., un număr de 24 facturi comerciale care aveau aplicate ștampilă cu inscripția TAX FREE. Existând suspiciuni cu privire la a utenticitatea facturilor, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că ștampila aplicată pe respectivele facturi nu îndeplinește elementele de siguranță ale uneia autentice”, precizează într-un comunicat de presă Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la falsificarea de instrumente oficiale. (G.P)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: