Home / Invatamant / Irina Șușnea, șefa de promoție de la Colegiul ”Codreanu”, urmată la doar un procent de Georgiana Balan

Irina Șușnea, șefa de promoție de la Colegiul ”Codreanu”, urmată la doar un procent de Georgiana Balan

de Mihaela NICULESCU

Ieri, câteva sute de absolvenți ai Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” s-au bucurat de ziua festivă care a marcat sfârșitul clasei a XII-a, dar și sfârșitul liceului.

Îmbrăcați în robe și cu toci, fluturând baloane și suflând în vuvuzele, elevii au mărșăluit între Colegiul „Codreanu” și teatru, unde a avut loc festivitatea de premiere. Părinți, rude și profesori au fost alături de absolvenții promoției 2018, la festivitatea de acordare a premiilor celor mai buni elevi ai celor șapte clase a XII-a.

Irina Demetra Șușnea a fost declarată șefă de promoție, întrucât a obținut cea mai mare medie a celor patru ani, 9.95, la o distanță mică aflându-se Georgiana Balan, cu media generală a anilor de liceu 9.94.

Șefa de promoție, absolventă a clasei a XII-a A, profil matematică – informatică, a predat cheia liceului celor de clasa a XI-a, conform tradiției. Aproape jumătate din fiecare clasă de a XII-a a terminat liceul cu medii de 9.00 și peste 9.00, iar doi elevi au absolvit clasa a XII-a cu media 10.00.

Cuvântul de deschidere a festivității de premiere a elevilor a aparținut Roxanei Miron Feraru, viceprimarul orașului, și ea fostă șefă de promoție la ”Codreanu”. Alături de Daniela Horoiță Jitcă, directoarea Colegiului, a mai luat cuvântul și Mihaela Cârjonțu, director adjunct, fosta dirigintă a Roxanei Miron Feraru, care a ținut să le precizeze elevilor prezenți în sală că actualul viceprimar a fost un elev valoros al colegiului, care a terminat cu nota 10.00 toți anii de liceu.

Roxana Miron Feraru le-a mulțumit celor din sală pentru aplauze și le-a urat succes în continuare, inclusiv unui elev care și-a manifestat dorința de a deveni, în viitor, primar. Festivitatea a continuat cu acordarea premiilor elevilor olimpici, celor care au obținut rezultate foarte bune în clasa a XII-a și evident a celor care au obținut medii foarte mari de absolvire a liceului, care nu sunt puțini.

Vineri, codreniștii vor merge la Balul Absolvenților, după care vor începe emoțiile examenelor. Întâi, vor avea de susținut examenul maturității și apoi admiterea la facultate.

About Mihai Vasile

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: