Google+
Home » Administratie » Peste 100 de participanți, înscriși la Festivalul ”Mai cu folk” Vaslui, care îl va avea ca invitat special pe Nicu Alifantis

Peste 100 de participanți, înscriși la Festivalul ”Mai cu folk” Vaslui, care îl va avea ca invitat special pe Nicu Alifantis

Peste o sută de interpreți individuali și grupuri s-au înscris în acest an, la cea de-a V-a ediție Festivalului ”Mai cu folk”, care se va desfășura în Parcul Copou. Recitalul de la finalul concursului va fi susținut în acest an de către un nume reprezentativ al muzicii de gen: Nicu Alifantis.

Parcul Copou din Vaslui va fi din nou plin de viață în acest week-end. Pe lângă concertul filarmonicii de sâmbătă seara, iubitorii de muzică vor avea ocazia, a doua zi, să-și încânte auzul cu acorduri de chitară și voci consacrate sau în devenire, în cadrul Festivalului ”Mai cu folk”. La cea de-a V-a ediție din acest an, s-au înscris peste o sută de interpreți individuali sau grupuri de muzică folk.

”Această nouă ediție vine cu noi speranțe pentru organizatorii festivalului, tot mai multe comunității din țară exprimându-și intenția de a participa, prin tinerii lor folkiști, la concurs. Interpreți de la școli de muzică folk de renume și-au anunțat prezenta la Vaslui pe data de 27 mai, precum Palatul Copiilor Neamț, Clubul Elevilor Târgu Neamț, Școala de Muzică Folk Suceava – Rădăuți, Palatul Copiilor Bacău, Clubul Elevilor Moinești, Școala de Muzică Folk Câmpeni (Botoșani), Palatul Copiilor Galați, Clubul Elevilor Tecuci, Palatul Copiilor Iași, Cercul de Muzică Folk Huși, Școala „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, Colegiul National „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Asociația Culturală „Simfonia Artelor” Vaslui, Asociația „Mâna și Acoperământul Maicii Domnului” Vaslui, Cercul de Muzică Folk al Palatului Copiilor Vaslui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui, Geanina Tofan.

Festivalul de folk se va finaliza cu un recital al unui nume reprezentativ pentru muzica de gen de la noi din țară, respectiv Nicu Alifantis. Prin concertul din Parcul Copou, artistul va marca 45 de ani de activitate scenică. Cu acest prilej, Nicu Alifantis a lansat, de curând, volumul de versuri „45 de poeme la întâmplare”, motiv pentru care premianții editiei a V-a a festivalului de la Vaslui vor primi, alături de trofee, și câte o carte cu autograf a cântărețului.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: