Google+
Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni, cei mai buni din Moldova Nord la U10 și U12

Rugbyștii bârlădeni, cei mai buni din Moldova Nord la U10 și U12

Campionatul Regional de Minirugby Moldova Nord și-a desemnat câștigătoarele ediției 2017 – 2018. După disputarea celor opt etape programate CSS Bârlad reușind să se claseze de două ori pe prima poziție și de două ori pe locul patru.

Rugbyștii U10 de la CSS Bârlad, pregătiți de prof. Isac Ionuț, au terminat competiția pe primul loc. Această performanță nu ar fi fost posibilă dacă aceștia nu dovedeau un nivel ridicat de joc în confruntările cu (în ordinea descrescătoare a clasamentului final) CSM Suceva, pregătită de profesorul Vasile Conache, Școala Gimnazială Tanacu Vaslui, antrenată de Simona Ilieș, CSS Gura Humorului, coordonată de prof. Andrei Varvaroi, RC Venus Rifil Piatra Neamț, antrenată de Eusebiu Popa, RC Pașcani, pregătită de Ioan Hău și CSS Unirea Iași, antrenată de Gabriel Popa.

Bârladul a luat aurul și la competiția destinată rugbyștilor care au cel mult 12 ani, acolo unde CSS Bârlad, antrenată de Florin Ibănescu, a fost mai bună decât CSS Gura Humorului, pregătită de Andrei Varvaroi, CSM Suceava, antrenată de Vasile Conache, Școala Gimnazială Tanacu Vaslui, coordonată de Simona Ilieș, CSS Unirea Iași, antrenată de Gabriel Popa și ACS Amicii Suceava, pregătită de Codrin Prorociuc.

CSS Bârlad a terminat pe patru la U8, acolo unde le-au luat fața alți rugbyști din județ, cei de la Școala Gimnazială Tanacu, pregătiți de Simona Ilieș. Locul unu a fost adjudecat de CSM Suceava, pregătită de Vasile Conache, iar pe doi a terminat CSS Gura Humorului, antrenată de Andrei Varvaroi. CSS Unirea Iași, pregătită de Gabriel Popa, a terminat pe cinci.

Rugbyștii bârlădeni U14, pregătiți de profesor Daniel Tufaru, au terminat și ei tot pe patru. Cei mai buni au fost omologii lor de la CSS Unirea Iași, pregătiți de Claudiu Clapon. Pe doi a terminat CSS Tecuci, antrenată de Genu Popa și Ionel Popa. A completat podiumul CSS Gura Humorului, pregătită de Andrei Varvaroi. Pe cinci a terminat ACS Amicii Suceava, coordonată de Codrin Prorociuc.

„Ultima etapă a Campionatului Regional de minirugby Moldova Nord a fost organizată excelent de către clubul CSS Tecuci prin profesor Popa Eugen și Popa Ionel, organizatorii transformând această etapă într-o adevărată sărbătoare a rugbyului. În ceea ce privește evoluția competiției, orașele cu tradiție și-au consolidat din timp câte un loc pe podium la fiecare categorie. Ne bucurăm că alături de echipele de minirugby ale CSS au participat în competiție și 3 școli gimnaziale: Școala Gimnazială Tanacu (cu 3 echipe), Școala Gimnazială Bănești și Școala Gimnazială Plopeni. Ne dorim că toate echipele participante să aibă continuitate, la fiecare turneu au participat peste 230 de copii, și astfel să putem avea o adevărată piramidă de jucători și un campionat puternic aici, în Moldova.”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, director de Dezvoltare Moldova Nord.

La finalul competiției, ocupanții podiumului au fost premiați cu medalii și cupe din partea Federației Române de Rugby și a organizatorilor. (G.P)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: