Google+
Home » Sport » Șase rugbysti barlădeni în lotul selecționatei secunde de seniori a României
Faza de joc

Șase rugbysti barlădeni în lotul selecționatei secunde de seniori a României

Rugbyștii bârlădeni Ștefan Iancu (CSM București), Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), Gabriel Rupanu (Timișoara Saracens), Ștefan Cucoș (CS Tomitanii), Ionuț Balaban (Dinamo) și Ionuț Botezatu (CSM Știința Baia Mare) au fost convocați în lotul României A, selecționata secundă a României.

Cei șase vor disputa două meciuri de pregătire în compania englezilor de la England Counties. Partidele vor avea loc pe 5 și 8 iunie la București, pe Stadionul Național Arcul de Triumf. Prima confruntare va începe de la ora 17:00, iar cea de-a două de la ora 15:00.

England Counties este o selecționată engleză formată din jucători care evoluează în County Championship (Campionatul Regiunilor) și în cel de-al treilea eșalon valoric (Național League 1) din Anglia. Aceasta a mai evoluat în România în 2015, când a întâlnit echipa CSM București, pe care au învins-o cu 28-16 și România A, în fața căreia s-a impus cu 28-20. În afară de cele două meciuri împotriva României A pe care le vor disputa în luna iunie a acestui an la București, England Counties va întâlni și pe CSM București, pe 1 iunie.

Suntem foarte încântați de această șansă de a face un turneu în România. Să îți reprezinți țara este o experiență de neuitat și pentru mulți dintre jucători selecționați în lot, acest turneu reprezintă cel mai înalt moment al carierei sportive. Ținând cont de turneu pe care l-am făcut în România în 2015, ne așteptăm la o serie de meciuri foarte fizice”, a declarat managerul echipei, Matt Long.

Înainte de meciurile cu englezii rugbyștii barlădeni vor face un stagiu de pregătire la Complexul Național Sportiv Snagov, între 28 mai și 8 iunie. Reunirea echipei va avea loc luni, 28 mai, ora 10:00, la sediul Federației Române de Rugby.

Din cei 29 de jucători opt provin de la CSM Știința Baia Mare, șapte de la CSA Steaua, câte cinci de la CSM București siTimisoara Saracens, doi de la CS Dinamo, unul de la U Cluj și unul de la CS Tomitanii.

Jucătorii convocați pentru România A:

PILIERI: Alexandru Savin (CSM București), Marius Lungu (CSA Steaua), Ionel Badiu (Timișoara Saracens), Alexandru Gordaș (CSA Steaua), Silviu Suciu (CSM Știința Baia Mare)

TALONEURI: Tudor Butnariu (CSA Steaua), Alexandru Oancea (CSM București), Florin Bardasu (CSM (Știința Baia Mare)

LINIA A ÎI-a: Ștefan Iancu (CSM București), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Marian Drenceanu (Timișoara Saracens), Kamil Sobota (CSM București)

LINIA A III-a: Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), Vlad Neculau (Timișoara Saracens), Damian Strătilă (CSA Steaua), Silviu Grădinaru (CS Dinamo)

MIJLOCAȘ LA GRĂMADĂ: Gabriel Rupanu (Timișoara Saracens), Andrei Ballok (U Cluj), Tudorel Bratu (CSM București)

MIJLOCAȘ LA DESCHIDERE: Tudor Boldor (CSA Steaua), George Oprea (CSM Știința Baia Mare)

ARIPI: Alexandru Porojan (CSA Steaua), Mihai Lamboiu (CSM Știința Baia Mare), Marian Apostol (CSM Știința Baia Mare)

CENTRI: Ștefan Cucoș (CS Tomitanii), Ionuț Balaban (Dinamo), Florin Ioniță (CSA Steaua)

FUNDAȘ: Ionuț Botezatu (CSM Știința Baia Mare) (G.P)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: