Home / Invatamant / Absolvenții de liceu din Vaslui, moment solemn în Centrul Civic

Absolvenții de liceu din Vaslui, moment solemn în Centrul Civic

Cei aproximativ 1.400 de absolvenți de la cele șase licee din Vaslui au oferit o zi memorabilă locuitorilor municipiului reședință la finalizarea celor patru ani de studii. Pe lângă defilarea pe traseul deja binecunoscut Copou – Piața Civică, elevii care au încheiat cei patru ani de studii liceale au participat, alături de oficialitățile locale, la un moment solemn prin care și-au luat rămas bun de la una dintre cele mai importante etape ale vieții, cele de formare educativă pentru viitor.

Străzile principale din municipiul Vaslui au fost, din nou, pline de efervescență, dată și de această dată de tinerii absolvenți de liceu care și-au manifestat bucuria finalizării celor patru ani de studii. Startul acțiunii dedicată ”Zilei Absolventului” a fost dat, ca de obicei, din fața Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, cei aproximativ 1.400 de absolvenți pornind în marș, pe ritmuri de fanfară, spre Piața Civică. Tinerii au fost însoțiți, pe tot parcursul defilării, de părinți și prieteni, care nu au contenit să le facă fotografii. Intrarea în Piața Civică s-a făcut într-un mod inedit, pe sub arcade de flori ale colegilor de liceu. Ulterior, aranjați într-un careu, absolvenții și profesorii acestora au asistat la momentul festiv, oferit de către Primăria Vaslui, în zona statuii domnitorului Ștefan cel Mare. Deschiderea oficială s-a făcut, ca de obicei, cu binecunoscutul imn ”Guadeamus igitur”, interpretat de către Corala Fantasia. Au urmat alocuțiunile oficialităților, inclusiv ale directorilor celor șase licee.

Ziua Absolventului este o zi de bucurie și satisfacție pentru o nouă generație de adolescenți, o zi ce se înscrie cu litere de suflet în viața unor tineri aflați la vârsta speranțelor și a așteptărilor înaripate. Dragii mei absolvenți, sunt mândru de voi pentru că, în spatele bucuriei voastre, descopăr voința de a reuși în viață. Voi lăsați, astăzi, în urmă liceul și vă îndreptați spre noi orizonturi, spre noi statute, dar vă veți întoarce pașii mereu, căci amintirile vă vor stăpâni, încărcate de parfumul atât de special al anilor de liceu.

Să credeți în forțele voastre și să vă lăsați mereu atinși de credința în lumină și speranță. Noi credem în voi pentru că ne-ați dovedit că aveți curajul, puterea și cunoștințele necesare pentru a vă construi ziua de mâine. Trăiți-vă visul, aduceți-vă lumea la picioare, dar, cândva, reveniți acasă, în Vasluiul părintesc, acasă, în Vasluiul care vă așteaptă și are nevoie de voi”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

După discursurile oficialităților, șefii de promoții au înmânat către predecesorii cu rezultatele cele mai bune la învățătură cheia succesului, moment marcat de către reprezentanții Primăriei Vaslui cu câte o plachetă și un buchet de flori. ”Ziua Absolventului” s-a încheiat, ca de obicei, pe acordurile celebrului șlagăr ”Ani de liceu” și cu aruncatul togilor în sus în semn prețuite a absolvirii celor patru ani de liceu. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: