Google+
Home » Sport » Echipa de futsal Internazionale Traian Vaslui U19, printre primele opt echipe din tară

Echipa de futsal Internazionale Traian Vaslui U19, printre primele opt echipe din tară

La finalul săptămânii trecute, în urma turneelor finale zonale, a fost stabilită componența Final Eight-ului Campionatului Național de futsal U19. Cele mai bune opt echipe de juniori din tară, printre care și Internazionale Traian Vaslui, urmează să lupte la Târgu Secuiesc pentru titlul de campioană. Luni a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din Final Eight-ul competiției, stabilindu-se că Internazionale Traian Vaslui să se dueleze mâine, de la ora 15.30, cu Informatica Timișoara.

Adversara vasluienilor a evoluat în seria a 5-a, în care a terminat pe locul doi, însă la egalitate de puncte cu prima clasată. Timișorenii au ratat prima poziției datorită faptului că au stat mai rău la golaveraj decât Autobergamo Deva, diferența fiind însă de doar un gol. Informatica Timișoara a marcat în cele 12 partide disputate în seria ei de 55 ori și a primit 31 de goluri. Nu este invincibilă și asta s-a văzut destul de des, pierzând în prima fază a competiției de trei ori. A mai remizat o dată și a învins de opt ori. Informatica Timișoara a mai fost învinsă o dată la turneul semifinal, scor 5 – 6 cu Dunărea Călărași. A obținut biletele pentru Turneul final grație victoriei clare cu Viitorul Știința Craiova, scor 5 – 0.

Vasluienii în schimb au avut al șaptelea cel mai bun atac din toate seriile, cu nu mai puțin de 72 de goluri marcate în cele opt partide disputate, o medie de nouă pe meci. Deși a dat dovadă de o forță ofensivă impresionantă Internazionale Traian Vaslui excelează la capitolul defensivă, fiind echipa cea mai bună din acest sezon la acest capitol, cu doar 20 de goluri primite. Vasluienii au pierdut un singur meci pană acum, au înregistrat o remiză și au câștigat de șase ori în prima fază a competiției.

Internazionale Traian Vaslui a câștigat seria 1, cu 19 puncte, după șase victorii, o remiză și o înfrângere. Vasluienii au suferit și ei o înfrângere la turneul semifinal, scor 3 – 8 cu United Galați. Au reușit calificarea la turneul final datorită victoriei convingătoare în fața celor de la Spicom Sfântu Gheorghe, scor 7 – 1.

Celelalte meciuri programate în sferturile competiției sunt United Galați-Pro Tineret Sighișoara, Autobergamo Deva-Futsal Klub Odorheiu Secuiesc și KSE Tg. Secuiesc-Dunărea Călărași.

Dacă se va califica în semifinale Internazionale Traian Vaslui ar putea da peste United Galați, echipă care i-a provocat o înfrângere la turneul semifinal. Cele două formații s-au mai duelat și în Cupă României, când formația gălățeană a avut câștig de cauză și s-a calificat mai departe datorită golaverajului. Atât în tur cât și în tur raportul de forțe a fost echilibrat, cele două echipe învingând pe rând la scor minim. Vasluienii au primit însă mai multe goluri pe teren propriu, trei, în timp ce ei au marcat o singură dată în deplasare. (G.P)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: