Google+
Home » Sport » Handbalistul vasluian Demis Grigoraș, unul dintre jucătorii cu care selecționerul Pascual vrea să obțină calificarea la Campionatul Mondial din 2019

Handbalistul vasluian Demis Grigoraș, unul dintre jucătorii cu care selecționerul Pascual vrea să obțină calificarea la Campionatul Mondial din 2019

Spaniolul Xavier Pascual, selecționerul Echipei Naționale de handbal masculin a României continuă să îi acorde credit vasluianului Demis Grigoraș, care este unul din cei 23 de jucători cu care România va aborda barajul cu Macedonia.

Convocarea nu este deloc o surpriză, ci un lucru normal, având în vedere prestațiile bune pe care le-a avut Grigoraș atât când a jucat pentru echipa de club, cât și ori de câte ori a evoluat pentru România. Acesta a avut o contribuție colosală în preliminarii, când a fost principalul marcator al Echipei Naționale, cu nu mai puțin de 22 de reușite. Echipa Națională a reușit astfel să câștige o grupă din care au mai făcut parte Italia, Ucraina și Insulele Feroe și s-a calificat în play-off.

Demis Grigoraș și-a făcut junioratul la Vaslui, însă nu a apucat să evolueze pentru echipa locală. S-a transferat la Centrul de Olimpic de la Sighișoara, de unde a debutat în handbalul mare. Prima dată a evoluat pentru CS Caraș Severin, după care a urmat o nouă aventură la Poli Timișoara. Sezonul 2016 – 2017 l-a găsit îmbrăcând tricoul celor de la Tabatanya, o echipă de tradiție în Ungaria, care a ieșit campioană de patru ori și de trei ori a fost foarte aproape să realizeze aceeași performanță. Tabatanya are în palmares și două cupe, disputând alte cinci finale. Toate aceste realizări țin însă de domeniul trecutului, cea mai bună performanță din ultima vreme fiind obținerea locului trei, de patru ori consecutiv, în ultimele două sezoane cu vasluianul Demis Grigoraș în lot.

Demis Grigoraș este un real câștig pentru Echipa Națională a României și poate deveni unul din pilonii de bază ai României pentru cel puțin 6-8 ani, dacă va reuși să mențină și chiar să crească nivelul. Pană la urmă, prima reprezentativă și-a găsit interul dreapta pe care îl căuta de câțiva ani, după retragerea lui Sandu Iacob. Au fost multe încercări pe acest post în ultimii ani, chiar și ”reprofilări” precum cazul lui Marius Sadoveac, una care nu a fost deloc rea, dar Grigoraș tinde să devină acum noul reper pentru acest post. Este încă tânăr, joacă deja la o echipă bună și mai ales încă are potențial să crească. (G.P)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: