Home / Social / Minivacanțele ce urmează le-ar putea sta în gât comercianților de mâncare: DSVAS Vaslui promite controale drastice

Minivacanțele ce urmează le-ar putea sta în gât comercianților de mâncare: DSVAS Vaslui promite controale drastice

de Paul ALEXA

ANSVSA a dispus demararea unei acțiuni tematice de control la nivel national, în perioada 24 mai – 3 iunie, interval în care sunt minivacanțele prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor și a zilei de 1 iunie.

Scopul acestor controale este de a preveni apariția unor episoade de toxiinfecție alimentară, prin intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru protejarea sănătății consumatorilor.

În contextul unei afluențe mari de turiști și a creșterii rulajului de marfă pentru unitățile din industria alimentară, verificările se vor concentra în zonele de agrement/ localitățile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente (târguri de vară, pensiuni turistice, parcuri și paviloane expoziționale în care se organizează  festivaluri de tip ”Street Food”, așezăminte de cult unde au loc pelerinaje ocazionate de sărbători religioase etc.), se arată într-un comunicat de presă transmis de DSVAS Vaslui.

La aceste acțiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA) dar și ai circumscripțiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Inspectorii sanitari veterinari vor controla modul în care sunt respectate cerințele și normele legale, cum sunt cele privind: igiena și întreținerea spațiilor, facilităților și a echipamentelor de lucru, respectarea bunelor practici de igienă și de producție, asigurarea trasabilității produselor alimentare, corectitudinea etichetării și a marcării acestora, condițiile privind manipularea, transportul, depozitarea, prepararea, expunerea și comercializarea produselor alimentare etc.

Obiectivele vizate sunt: unități de tip fast food, depozite alimentare, unități de tip supermarket și hipermaket, magazine alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie și patiserie, baruri-de pe langa piscine, restaurantele și alte unități de alimentație publică în care se prepară și se servesc alimente.

”Vă reamintim ca numărul de telefon al „Call Center”-ului DSVSA Vaslui, unde este organizat serviciu de permanență este 0235421121 , fax 0235421278 si e-mail : office-vaslui@ansvsa.ro  și poate fi apelat de către cetățeni,  pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor”, se mai arată în comunicat.

About Mihai Vasile

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: