Home / Invatamant / Școala ”Vasile Pârvan” Bârlad, premiată la Parlamentul României, în prezența reprezentanților UE

Școala ”Vasile Pârvan” Bârlad, premiată la Parlamentul României, în prezența reprezentanților UE

de Mihaela NICULESCU

Școala Gimnazială “Vasile Pârvan” din Bârlad a fost premiată ieri, la Parlament, după ce a obținut locul I în rândul celor 61 școli care au primit anul acesta titlul de “Școală Europeană”, din cele 112 înscrise. Alături de Școala “Vasile Pârvan”, care a câștigat merituosul loc cu 192 puncte, au mai fost premiate și alte patru unități școlare din Bârlad – Școala “Manolache Costache Epureanu”, Școala Stroe Belloescu”, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Școala “George Tutoveanu”, precum și Școala “Mihai Eminescu” din Vaslui.

Titlul de Școală Europeană este acordat școlilor în care sunt implementate proiecte europene sau desfășoară activități care se includ în tendințele europene. Școlile din această categorie se pot înscrie la concursul pentru obținerea titlului de Școală Europeană depunând o întreagă documentație în baza căreia se acordă punctajul.

“Sunt mândră că în ultimii șase ani școlile din județul Vaslui au fost mereu pe podium. Anul acesta, după Iași, Vasluiul a avut cele mai multe școli premiate cu titlul de școală europeană. Și în acest an am fost prezenți pe podium, pe primul loc situându-se Școala Gimnazială <Vasile Pârvan>, iar pe locul al treilea Școala Gimnazială «Manolache Costache Epureanu». Toate acestea rezultate reprezintă dovada faptului că în învățământul vasluian se lucrează intens la implementarea proiectelor europene”, ne-a declarat Landiana Mihnevici, inspector școlar pentru proiecte educaționale în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Școala vedetă din acest an, “Vasile Pârvan”, a fost apreciată atât pentru proiectele depuse, cât și pentru managementul instituțional și pentru modul în care au aplicat rezultatele produse în urma implementării proiectelor europene.

“Este un premiu onorant, care încununează munca depusă de elevi și profesori în ultimii trei ani școlari, cât timp la noi în școală s-au derulat mai multe proiecte europene. Cele mai importante sunt «Interculturalitate și toleranță în mediul educațional», «Școala noastră – locul nostru de joacă», «Proiectul Mark Twain», în colaborare cu Global Voluntaires, și un parteneriat cu Chace life din Olanda”, a declarat pentru Est News Daniel Ștefănică, directorul instituției premiate.

Premierea a avut loc la Parlament, în prezența reprezentanților Comisiei Europene, a Institutului European din România, ai Parlamentului și ai Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: