Google+
Home » Administratie » Chitarele și vocile folk-iștilor au răsunat în Parcul Copou, în cadrul festivalului-concurs ”Mai cu folk”

Chitarele și vocile folk-iștilor au răsunat în Parcul Copou, în cadrul festivalului-concurs ”Mai cu folk”

Chitarele și vocile iubitorilor de muzică folk au răsunat în Parcul Copou din Vaslui, în cadrul celei de-a V-a ediții a festivalului-concurs ”Mai cu folk”. Atracția festivalului din acest an a fost muzicianul, cântărețul și compozitorul Nicu Alifantis.

Vasluienii au avut parte de o minivacanță plină de evenimente culturale. După concertul Filarmonicii ”Moldova” Iași de sâmbătă seara, a doua zi iubitorii de muzică s-au putut bucura de ore întregi de muzică folk, cântată atât de amatori cât și de profesioniști ai genului. Prima categorie s-a confruntat în cadrul concursului anual ”Mai cu folk”, organizat de către Primăria Vaslui. La această ediție, s-au înscris nu mai puțin de 36 de grupuri și interpreți individuali din aproape toată zona Moldovei, interpretările acestora fiind răsplătite cu aplauze de către publicul prezent în Parcul Copou.

Trofeul festivalului din acest an a revenit unui grup de patru tineri din municipiul Vaslui, respectiv ”Hands of Angels”. De asemenea, s-a remarcat câștigătoarea secțiunii peste 16 ani, Alexandra Bîrgoveanu, care a primit și premiul pentru creativitate. Tânăra de 20 ani din localitatea Cîmpeni, județul Botoșani, a fost singura interpretă care a avut ambele piese cu care a intrat în concurs compoziție proprie. Nu în ultimul rând, trebuie remarcată și prestația Grupului Unison, din municipiul Vaslui, care, la secțiunea 10-16 ani, a câștigat locul întâi, și a câștigătoarei locului I la individual, Daria Boghean, din Târgu Neamț. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: