Home / Administratie / Excelența din educație, premiată în cadrul concertului extraordinar susținut la Vaslui de Filarmonica ”Moldova”

Excelența din educație, premiată în cadrul concertului extraordinar susținut la Vaslui de Filarmonica ”Moldova”

Excelența din învățământul din municipiul Vaslui a fost premiată în cadrul concertului vocal-simfonic susținut în Parcul Copou de către Filarmonica ”Moldova” Iași, cea mai prestigioasă orchestră de gen din țară. Cei peste o mie de oameni prezenți în grădina publică premiată la nivel național s-au putut bucura, la fel ca în ultimii 15 ani, de un spectacol de excepție, sub organizarea Primăriei Vaslui și a unui club filantrop.

Parcol Copou din Vaslui a fost, așa cum s-a întâmplat în ultimele primăveri, gazda concertului anual susținut în aer liber de Orchestra simfonică și Corul Academic ”Gavril Musicescu” ale Filarmonicii de stat ”Moldova” Iași. Așa cum era de așteptat la un asemenea eveniment la care, pe lângă invitațiile oferite de organizatori, intrarea a fost liberă, publicul a fost numeros, depășind o mie de spectatori. Pe lângă clipele de destindere oferite vasluienilor, concertul vocal-simfonic a avut ca principal scop răsplătirea cu diplome și bani a celor mai buni elevi din municipiul Vaslui care au obținut premii naționale și internaționale la olimpiadele școlare. Astfel, clubul coorganizator a oferit ”premii de excelență” elevilor Alin Constantin Sava, de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, la disciplina matematică-informatică, și Andrei Bordeianu, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, la disciplina fizică. De asemenea, au primit ”premii de merit” elevii Diana Trofim (locul I la nivel național la limba rusă), de la Liceul ”Ion Mincu”, Elena Timon (locul II limba rusă) – Liceul ”Ștefan Procopiu”, Teodora Mihăilă (locul II la limba engleză) – Liceul ”Ștefan Procopiu”, Mihai Alexandru Guțu (locul II la biologie) – Liceul ”Mihail Kogălniceanu” și Gabriel Francisc Vîrlan (locul III la limba italiană).

În debutul concertului, primarul Pavăl, a oferit ”cheia municipiului Vaslui” directorului general al Filarmonicii ”Moldova” Iași, Bujor Prelipcean”, și lui Felix Aftene, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România Filiala Iași, pentru lucrările donate Muzeului Județean Vaslui în cadrul proiectului ”Arta româneascã pentru comunitate”. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasile Pavăl le cere consilierilor locali să se implice în finalizarea bugetului pe 2020

de Dănuț CIOBANU  Vasile Pavăl, primarul ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: