Home / Invatamant / Peste 2.000 de vasluieni au participat la cea de-a 13-a ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”

Peste 2.000 de vasluieni au participat la cea de-a 13-a ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a desfășurat în perioada 21 – 25 mai cea de a treisprezecea ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, la care au participat peste 2000 de persoane, majoritatea elevi și profesori. Polițiștii au dezbătut teme pentru prevenirea delincvenței juvenile, a victimizarea minorilor, prevenirea violenței în mediul familial, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, și siguranța rutieră, în cadrul celor peste 55 de activități desfășurate.

Polițiștii din cadrul structurilor de prevenire a criminalității, ordine publică, rutieră, criminalistică și judiciar au desfășurat zilnic activități în cadrul proiectului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Selectate în baza priorităților de acțiune ale Inspectoratului General al Poliției Române pentru anul 2018, s-au desfășurat activități structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă (delincvența juvenilă, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea violenței în mediul familial și siguranța rutieră).

Polițiștii au organizat evenimente, în cadrul cărora elevi, părinți, profesori, bătrâni, administratori de societăți comerciale și de imobile, precum și reprezentanți ai comunităților multiculturale au aflat despre cât de importantă este adoptarea unei conduite antivictimale și antiinfracționale.

În cadrul acțiunilor au fost distribuite materiale de informare, precum pliante, afișe, ghiduri și flyere. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

Peste 950 de familii sărace au rămas fără bani din cauza copiilor chiulangii 

de Dănuț CIOBANU Elevii din ...

A vrut să fure 400 lei de la un vasluian, pe care l-a amenințat cu cuțitul

Este pățania unui tânăr de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: