Google+
Home » Invatamant » Șefa de promoție de la Liceul Tehnologic “Petru Rareș” a devenit tehnician în gastronomie, cu media generală 9.70. Decizia imprevizibilă luată de ambițioasa tânără!

Șefa de promoție de la Liceul Tehnologic “Petru Rareș” a devenit tehnician în gastronomie, cu media generală 9.70. Decizia imprevizibilă luată de ambițioasa tânără!

de Mihaela NICULESCU

Vineri, 25 mai, a avut loc în curtea Liceului Tehnologic “Petru Rareș” din Bârlad adunarea festivă a absolvenților clasei a XII-a. Într-o atmosferă de sărbătoare, plină de emoție și speranță, cei mai buni elevi au fost premiați în prezența profesorilor, dar și a părinților.

Alina Crăciun, eleva clasei a XII-a A, a fost declarată șefă de promoție, aceasta reușind să obțină în cei patru ani de studiu media generală 9.70. Alina este de loc din satul Pleșa, județul Galați, dar a venit la Bârlad să urmeze un liceu care să-i ofere o calificare sigură într-o meserie. Bunicii, care locuiesc la Bârlad, au convins-o să se înscrie la Liceul Tehnologic Petru Rareș, pe care l- a absolvit la profilul “tehnician în gastronomie”.

Prin muncă și perseverență a reușit să termine cu cea mai mare medie liceul, dar nu va merge mai departe la o facultate cu profil economic, ci la facultatea pe care a visat-o de când era mică.

“Mă voi îndrepta către Facultatea de Litere din Galați, profilul engleză – franceză. Visul meu este să devin traducător. Îmi plac limbile străine și în general să comunic, așa că voi da admitere la această facultate. Liceul pe care tocmai l-am absolvit m-a ajutat să acumulez o serie de cunoștințe care cu siguranță îmi vor fi de folos în viață”, a declarat pentru Est News Alina.

Aceasta recunoaște că limba română este o disciplină care dă de furcă multor elevi de liceu, în special la examenul de bacalaureat. Alina nu are emoții la examenul maturității pentru că, spune ea, stăpânește limba și literatura română, care au pasionat-o dintotdeauna.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: