Home / Social / Lucrările de caligrafie ale deținuților din țară, expuse la Muzeul Județean Vaslui

Lucrările de caligrafie ale deținuților din țară, expuse la Muzeul Județean Vaslui

Un număr de 160 de lucrări de caligrafie ale deținuților din 17 penitenciare din țară, expuse la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, în cadrul celei de-a doua ediții a Expoziției Naționale de Caligrafie pentru deținuți, “Artă din condei”. Scopul proiectul este cel de promovare a spiritului de competiție și performanță în deprinderea artei de a scrie frumos și corect.

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui este gazda celei de-a doua ediții a Expoziției Naționale de Caligrafie pentru deținuți, “Artă din condei”. Dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918, ediția din acest an prezintă un mai mare interes al unităților penitenciare din țară față de anul trecut. Pe simezele muzeului vasluian sunt expuse 160 de lucrări provenite din 17 penitenciare, respectiv Aiud, Arad, Bacău, Bistrița, Botoșani, Codlea, Focșani, Galați, Gherla, Oradea, Poarta Albă, Slobozia, Tulcea, Timișoara, Ploiești, Târgșorul Nou Ploiești și Vaslui.

Proiectul are drept scop promovarea spiritului de competiție și performanță în deprinderea artei de a scrie frumos și corect, contribuind astfel la îmbunătățirea imaginii de sine a persoanelor aflate în detenție. De asemenea, se urmărește, în egală măsură, promovarea scrisului de mână românesc, a caligrafiei ca artă, stimularea creativității prin combinarea scrisului cu arta, promovarea literaturii române, menținerea unei stări mentale optime a deținuților prin ocuparea timpului liber într-un mod plăcut, creativ, stimularea spiritului competitiv și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța implicării în activități care vizează reintegrarea socială a persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

După evaluarea lucrărilor, 12 au primit diplome de excelență și opt diplome de merit. Lucrările expuse ale deținuților vor putea fi admirate la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” până pe 31 mai. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: