Home / Sport / Atleții bârlădeni au făcut furori la Campionatul Național Școlar

Atleții bârlădeni au făcut furori la Campionatul Național Școlar

Clubul Sportiv Școlar (CSS Bârlad) a participat zilele trecute cu mai mulți atleți la etapa finală a Campionatul Național Școlar și etapa de zonă a Campionatului Național Copii 1, 2 și 3, sportivii bârlădeni pregătiți de Lucian Bolgar și Vlad Sîrbu reușind mai multe clasări pe podium. Aceștia au cucerit la cele două competiții trei medalii de aur și cinci de argint. Două atlete de la CSS Barlad au ratat de putin podiumul, terminand pe patru, în timp ce o alta a ocupat locul cinci.

Aura Elena Blioju a reușit să cucerească medalia cea mai prețioasă la Campionatul National Școlar după ce a trecut prima linia de sosire la proba de 3.000 obstacole. La aceeași competiție Alexandra Vamă a reușit să termine pe locul doi proba de 5.000 de metri, deși a concurat cu sportive mai mari decât ea. Tot argint a luat și Raul Vrabie, care a făcut personal best la proba de 2.000 de metri obstacole. Sorana Țuțu a terminat pe patru aceeași probă.

CSS Bârlad a luat de două ori aurul la Campionatul Național de Atletism pentru Copii 1,2 și 3, faza de zonă de la Iași. Nicolae Călin a terminat primul proba de triatlon, 300 metri pentru copii 3, în timp ce Alexandru Goga a luat aurul la proba de 1.500 de metri. Acesta din urmă a făcut o cursă bună și la proba de 200 metri, reușind să se claseze pe doi. Francesca Miron a cucerit și ea argintul, la proba de 1.500 metri. Ștafeta de 5 x 80 metri formată din Alex Cernat, Andrei Cernat, Alex Fantu, Alex Ciurea și Nicolae Călin s-a clasat tot pe doi. Alte rezultate frumoase au obținut la proba de 500 metri Miruna Neagu (locul patru) și Sorina Tilici (locul cinci).

“Mă așteptam ca Aura să obțină un rezultat deosebit. A făcut o cursă de așteptare, având mereu în gând câștigarea probei, lucru pe care l-a și reușit. M-a surprins în schimb Alexandra care s-a autodepășit. Este abia în primul an de junioare II și a făcut un progres foarte mare de la ultima competiție. Alergase acum două săptămâni 19.24 minute și acum a terminat proba în 18.45 minute. A dat dovadă de caracter, și-a dorit foarte mult acest rezultat, s-a luptat până la final pentru locul doi. Raul a făcut și el o cursă foarte curajoasă. Sunt mulțumit de evoluția lor, este loc de speranțe pentru rezultate cel puțin la fel de bune în viitor”, a declarat pentru Est News Lucian Bolgar, profesor de atletism la CSS Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: