Home / Administratie / Autoritățile vor, din nou, să transforme Ghermăneștiul în stațiune balneară

Autoritățile vor, din nou, să transforme Ghermăneștiul în stațiune balneară

Autoritățile județene vor să transforme fostul spital regal de la Ghermănești în stațiune balneară cel puțin de nivel național, având în vedere potențialul apelor minerale cu efect terapeutic existente în zonă. Consiliul Județean ar dori ca investițiile în zonă să se realizeze cu fonduri de la Uniunea Europeană, după un model dintr-o comunitate din Polonia.

Apele termale de la Ghermănești, din zona Vămii Albița, suscită din nou interesul autorităților. Atât reprezentanți ai Consiliului Județean Vaslui cât și ai Primăriei Drânceni caută soluții pentru a găsi surse de finanțare pentru refacerea stațiunii balneare care a funcționat pe timpuri în cadrul fostului spital regal. În acest sens, autoritățile de la noi au primit o delegație din Polonia care a dezvoltat într-un orășel o investiție similară.

”Pe timpul vizitei, ne-au prezentat ceea ce au realizat ei cu ajutorul Comisiei Europene și am căzut de comun acord să ne ajute, să ne împărtășească din experiența lor, pentru a dezvolta acea mină de aur de la Ghermănești. Dacă depunem eforturi suplimentare, vom reuși să realizăm acea stațiune balneară și apoi să avem parte de fonduri de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea zonei”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Deocamdată, nu se cunoaște când se va face primul pas concret pentru realizarea proiectului de reabilitare a băilor de la Ghermănești. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat rănit în zona centrului de dializă din Bârlad în urma unui accident provocat de o șoferiță imprudentă

Un bărbat de 39 de ...

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: