Google+
Home » Sport » Bogdan Doroftei, al șaptelea rugbyst bârlădean în lotul selecționatei secunde de seniori a României

Bogdan Doroftei, al șaptelea rugbyst bârlădean în lotul selecționatei secunde de seniori a României

A crescut la șapte numărul bârlădenilor care fac parte din lotul României A, selecționata secundă de seniori a României, după convocarea de ultim moment a stelistului Bogdan Doroftei. Ceilalți șase rubyști bârlădeni care intră în planurile oficialilor sunt Ștefan Iancu (CSM București), Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), Gabriel Rupanu (Timișoara Saracens), Ștefan Cucoș (CS Tomitanii), Ionuț Balaban (Dinamo) și Ionuț Botezatu (CSM Știința Baia Mare).

Bogdan Doroftei (1.96 metri și 119 kg.) evoluează la Steaua din 2015, venind de la CSS Bârlad. Încet, încet prin evoluțiile constante pe care le-a avut și-a câștigat un loc în echipă, antrenorul Cristi Petre, apoi Dănuț Dumbravă mizând pe acesta în grămada militară. Barlădeanul a fost desemnat omul meciului CS Dinamo – CSA Steaua, primind și titlul de jucătorul etapei a VIII-a din SuperLiga CEC Bank.

Bârlădenii vor disputa două meciuri de pregătire în compania englezilor de la England Counties. Partidele vor avea loc pe 5 și 8 iunie la București, pe Stadionul Național Arcul de Triumf. Prima confruntare va începe de la ora 17:00, iar cea de-a doua de la ora 15:00.

England Counties este o selecționată engleză formată din jucători care evoluează în County Championship (Campionatul Regiunilor) și în cel de-al treilea eșalon valoric (Național League 1) din Anglia. Aceasta a mai evoluat în România în 2015, când a întâlnit echipa CSM București, pe care au învins-o cu 28-16 și România A, în fața căreia s-a impus cu 28 – 20. În afară de cele două meciuri împotriva României A pe care le vor disputa în luna iunie a acestui an la București, England Counties va întâlni și pe CSM București, pe 1 iunie.

„Suntem foarte încântați de această șansă de a face un turneu în România. Să îți reprezinți țara este o experiență de neuitat și pentru mulți dintre jucători selecționați în lot, acest turneu reprezintă cel mai înalt moment al carierei sportive. Ținând cont de turneu pe care l-am făcut în România în 2015, ne așteptăm la o serie de meciuri foarte fizice”, a declarat managerul echipei, Matt Long.

Din cei 28 de jucători cei mai mulți provin de la CSA Steaua (7). Mai dau jucători la lot CSM Știința Baia Mare (6), CSM București, Timisoara Saracens (câte 5), CS Dinamo, CS Tomitanii (câte 2), Racing 92 (echipă din Franța care dă un jucător).

Jucatorii convocați pentru România A:
PILIERI: Alexandru Savin (CSM București), Marius Lungu (CSA Steaua), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Silviu Suciu (CSM Știința Baia Mare)

TALONEURI: Tudor Butnariu (CSA Steaua), Alexandru Oancea (CSM București)

LINIA A II-a: Ștefan Iancu (CSM Bucuresti), Dorin Lazar (Timișoara Saracens), Marius Iftimiciuc (Timișoara Saracens), Kamil Sobota (CSM București), Adi Motoc (Racing 92)
LINIA A III-a: Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), Vlad Neculau (Timișoara Saracens), Damian Strătilă (CSA Steaua), Silviu Grădinaru (CS Dinamo), Bogdan Doroftei (CSA Steaua)

MIJLOCAȘ LA GRĂMADĂ: Gabriel Rupanu (Timișoara Saracens), Tudorel Bratu (CSM București), Alexandru Afloare (CS Tomitanii)

MIJLOCAȘ LA DESCHIDERE: Tudor Boldor (CSA Steaua), George Oprea (CSM Știința Baia Mare)

ARIPI: Alexandru Porojan (CSA Steaua), Mihai Lamboiu (CSM Știința Baia Mare), Marian Apostol (CSM Știinta Baia Mare)

CENTRI: Ștefan Cucoș (CS Tomitanii), Ionut Balaban (Dinamo)

FUNDAS: Ionuț Botezatu (CSM Stiinta Baia Mare), Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

Staff tehnic: Thomas Lièvremont, Dănuț Dumbravă și Horea Himpea, Preparator fizic – Florin Tasca, Kinetoterapeut: Marius Todosi și Raul Colea, Manager: Iustin Ilioiu. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: