Google+
Home » Politic » Doctorul Ovidiu Ciobotaru, noul președinte al USR Bârlad

Doctorul Ovidiu Ciobotaru, noul președinte al USR Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

Medicul internist Ovidiu Ciobotaru a fost ales președinte al organizației municipale Bârlad din cadrul USR, în urma alegerilor interne de acum câteva zile. Până acum, liderul organizației a fost deputatul Mihai Botez, care este și președintele filialei județene a partidului. Acesta spune că a dorit să se retragă din poziția de președinte al organizației bârlădene deoarece a venit timpul ca în USR să se afirme tot mai mulți membri.

”Din fericire în USR continuă să apară tot mai mulți oameni valoroși, cu bune intenții, care merită să ajungă în prim-planul vieții politice”, a declarat, pentru Est News, deputatul Botez.

Medicul Ovidiu Ciobotaru are 32 de ani și lucrează la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad din 2016. De origine, este din comuna Oncești, județul Bacău.

Spune că a intrat în politică din dorința de a contribui la reformarea clasei politice românești: ”Eu vin dintr-o familie destul de săracă, în sensul că ambii mei părinți nu au salarii, ei au trăit din agricultură. În condițiile astea, foarte grele, atât eu cât și sora mea am devenit medici. În acest proces de evoluție al meu am fost ajutat de mulți oameni, inclusiv material. Pentru mine a contat mult de tot. Mă gândesc că fiind aici, în această postură, voi contribui și eu în evoluția altor oameni, care, așa cum am fost eu, nu au altă șansă de a izbândi decât de a fi ajutați. Implicarea mea în politică, mai exact în USR, o văd ca o campanie de voluntariat mai organizată și mai eficientă. Politica trebuie să devină voluntariat în sprijinul societății, al oamenilor”.

Motivul pentru care a ales USR este faptul că a fost dezamăgit de toate celelalte partide.

”Chiar dacă celelalte partide au, poate, mulți oameni de valoare în interior, au promovat la vârf oameni îndoielnici din mai toate punctele de vedere. Când am decis să intru în politică, nu am făcut-o orbește. Am analizat și am studiat oamenii din USR, mesajele lor și am ajuns la concluzia că acest partid se detașează total de politica și oamenii politici care au evoluat până acum în România. Mi-am spus că aici e locul meu pentru a face ceea ce spuneam mai înainte. Dacă nu era USR, în mod categoric nu aș fi intrat în politică”, a mai spus Ciobotaru.

În afară de schimbarea președintelui, alegerile din cadrul USR Bârlad au dus și la înlocuirea unuia dintre vicepreședinți. Decanul de vârstă, Mihai Bolea (soțul regretatei profesoare Ionela Bolea, fosta directoare a Școlii Gimnaziale ”Iacov Antonovici”), a făcut un pas în lateral permițând ascensiunea în echipa de conducere a Anei Vintilă. În cealaltă funcție de vicepreședinte al USR Bârlad a fost reconfirmat Ionuț Vintilă.

Din componența biroului mai fac parte Vlad Sârbu, profesor de educație de fizică și fondatorul echipei de baschet a CS Sonicks Junior Bârlad, precum și Răzvan Ailiesei, farmacist.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: