Google+
Home » Invatamant » Performanță incredibilă pentru Colegiul „Codreanu”: trei liceeni au obținut premiul „Cel mai bun plan de afaceri” în competiția Business Plan Challenge

Performanță incredibilă pentru Colegiul „Codreanu”: trei liceeni au obținut premiul „Cel mai bun plan de afaceri” în competiția Business Plan Challenge

de Mihaela NICULESCU

Performanță! Trei elevi ”codreniști” au reușit să obțină, săptămâna trecută, premiul „Cel mai bun plan de afaceri”, în cadrul binecunoscutei competiții JAR COMPANY OF THE YEAR. Cosmin Sava, George Baciu și Daniel Toporaș, toți elevi ai clasei a X-a B, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, au convins juriul competiției prin calitățile lor antreprenoriale incontestabile.

Elevii, coordonați de profesoara de economie Rodica Stoide, au reușit să treacă de mai multe selecții. În concursul Business Plan Challenge, organizat sub egida JAR (Junior Achievement Romania), au participat 350 de echipe din țară și au rămas în cursă 100, printre care și echipa „Traddis” de la „Codreanu”. Băieții s-au calificat pentru o altă competiție – JAR COMPANY OF THE YEAR. Din cele 350 de echipe, câte s-au înscris inițial, au fost selectate 20, printre care și echipa „Traddis”. Finala a fost la București, pe 23 mai, iar premierea a avut loc miercuri, 24 mai, la Ateneul Român, când codreniștii au primit premiul „Cel mai bun plan de afaceri” și au fost aplaudați la scenă deschisă.

Am fost recompensați pentru planul de afaceri pe care l-am conceput și pe care, pe măsură ce s-a făcut selecția, a trebuit să îl dezvoltăm și ulterior să îl implementăm. Ideea a fost să realizăm tricouri imprimate cu motive tradiționale reinterpretate, dar și să producem materiale de prezentare (publicitare) – catalog, cărți de vizită, etc. Am obținut premiul cel mai mare al <<Business Plan Challenge>> și acest rezultat ne onorează și ne motivează în egală măsură”, a declarat pentru Est News Cosmin Sava.

Pentru a întocmi un plan de afaceri cât mai bun, cei trei codreniști au lucrat trei luni și munca lor nu a fost zadarnică. Au reușit să se impună la acest concurs care, practic, are ca scop promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, elevi și studenți. Inițial, au participat patru echipe de la Colegiul „Codreanu”, dar nu s-a calificat mai departe decât echipa „Traddis” (un nume inspirat în an centenar).

Organizatorii concursului au oferit câștigătorilor premiului „Cel mai bun plan de afaceri” – o bursă în Ontario (Canada), doar pentru un singur elev și profesorul coordonator. Unul dintre elevi nu dorește în mod expres să meargă, iar ceilalți doi vor să meargă musai împreună sau deloc. Organizatorii admit prezența unui al doilea elev în tabără, dar pe cheltuiala proprie. Tabăra de șapte zile din luna august va fi o tabără de pregătire pe temele leadership și business necesară acumulării de cunoștințe elevilor câștigători. Problema e că banii trebuie trimiși până pe 15 iunie, iar acum cei doi codreniști caută soluții pentru a suporta costurile deplasării celui de-al doilea elev.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: