Google+
Home » Justitie » Permis de conducere fals, ascuns în buzunar, descoperit de vameși

Permis de conducere fals, ascuns în buzunar, descoperit de vameși

Polițiștii de frontieră din Vama Albița cercetează un cetățean moldovean asupra căruia a fost descoperit la sfârșitul săptămânii trecute un permis de conducere fals.

Nicolae G., în vârstă de 29 ani, a vrut să intre în țară în calitate de pasager într-un microbuz care se deplasa pe ruta Republica Moldova – Germania. În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale au fost efectuate controale amănunțite persoanelor și bagajelor. Echipa comună de control a descoperit ascuns în buzunarul drept al pantalonului cu care era îmbrăcat Nicolae G., un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Republica Moldova, având fotografia și datele de identificare ale acestuia, valabil pentru categoriile B, C, BE și CE. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbu sumei de 300 euro cu intenția de a-l folosi în Germania, pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: